Reguli noi pentru patiserii. De astăzi producătorii sunt obligați să schimbe reţetele produselor, astfel încât să reducă grăsimea din alimentele pe care le vând. Scopul noilor măsuri este bine-venit în condiţiile în care produsele de patiserie sunt considerate printre cele mai nesănătoase alimente.
Producătorii care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare.
Legea își propune să limiteze numărul de acizi grași din alimente, astfel că de astăzi producătorii, proprietarii de restaurante și fast-food-uri, vor fi nevoiți să se conformeze și să modifice rețetele produselor, astfel încât acestea să conțină mai puține grăsimi.
Legea spune, mai exactă, că nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi grași la suta de grame de produs. Produsele neconforme vor fi scoase de pe piață și riscă amenzi între 10.000 și 30.000.
Acizii grași sunt printre cele mai dăunătoare grăsimi și pot duce la afecțiuni cardiace și diabet.