Carol Storck, Emanoil Theodorescu, Elvira Popescu și Robert Gray sunt personalități marcante ale istoriei care s-au născut pe data de 10 mai.
Carol Storck s-a născut în anul 1854 la București și este un sculptor român de origine germană, iar tatăl și unchiul său au fost și ei sculptori renumiți. Împreună cu părintele său, Karol Storck și cu fratele mai mare, Frederic Storck, formează o familie artistică reprezentativă pentru începuturile sculpturii românești. Carol Storck își consolidează cariera de sculptor în cadrul Academiei Regale de la Florența, alături de Augusto Rivaltto, care a fost un reprezentant al stilului academist și al realismului-naturalist. La început sculptura românească era reprezentată tridimensional în materiale durabile a personalităților politice și culturale, realizarea unor statui alegorice destinate arhitecturilor reprezentative și crearea monumentelor funerare a unor oameni importanți în epoca românească. Carol Storck este cel care combină aceste tehnici, lucrând în marmură și bronz și a conferit distincție și monumentalitate operelor sale.
Emanoil Constantin Teodorescu s-a născut în anul 1866 și este un botanist român, membru titular al Academiei Române din anul 1949. A studiat pentru prima dată în cadrul liceului August Treboniu din Botoșani, iar după aceea a urmat cursurile la Secția de Științe Naturale a Universității din Iași. Își începe cariera universitară la Iași ca asistent, urmând să predea fiziologie vegetală la Universitatea din București, devenind ulterior director al Institului Botanic. Este cel care a organizat pentru prima dată în România un Laborator de anatomie și fiziologie vegetală. Emanoil Teodorescu a întemeiat în România învățământul românesc de fiziologie a plantelor și este un specialist mondial în algologie (studiul algelor).
Elvira Popescu s-a născut în anul 1894 la București și este o actriță româncă de teatru și film, care și-a consolidat cariera în Franța. A absolvit Conservatorul de Artă Dramatică din București, fiind mai apoi angajată la Teatrul Național, unde a primit de la început roluri principale. Împreună cu actorii Ion Manolescu și Ion Iancovescu întemeiază Teatrele Mic și Excelsior. Cariera sa teatrală se întinde pe o perioadă de 65 de ani, iar repertoriul pieselor sale interpretate este unul restrâns. În cariera cinematografică a activat din anul 1920 până în anul 1970, având o activitate intensă între anii 1930 și 1940. Pe scenă ca actriță, Elvira este considerată inegalabilă datorită calității de protagonistă, posedând toate atuurile necesare, prin subtilități și finețea profesiunii.
Robert Gray s-a născut în anul 1755 și este un explorator american, fiind primul căpitan de navă americană care a înconjurat globul și a explorat râul Columbia. A servit pentru prima dată în marina continentală în timpul războiului revoluționar și a intrat în serviciul unei companii comerciale din Massachusetts. În timpul celei de a doua călătorii din Columbia, în anul 1792, explorează Gray’s Harbour și râul Columbia, oferind Statelor Unite ale Americii o pretenție la ocuparea Teritoriul Oregon. În iulie 1793 înconjoară din nou pământul, iar la întoarcerea sa în Statele Unite ale Americii va comanda nave comerciale de-a lungul coastei atlantice, pe tot parcursul carierei sale.