În urmă cu 21 de ani, pe 23 iunie 2000, trecea la Domnul Călugărul Mihai Neamțu OSBM.
S-a născut în data de 13 octombrie 1924, în localitatea Prilog, județul Satu Mare, într-o familie cu 12 copii, ai cărui părinți se numesc Gheorghe și Terezia. Din anul 1931, până în anul 1936, a urmat școala primară în satul său natal. La vârsta de 14 ani a suferit de paralizie pe partea stângă.
După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza unor probleme de sănătate, tânărul, MIHAI Neamțu, revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a avut o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind urmărit în permanență de către serviciile de Securitate.
Casa fratelui Mihai, a devenit astfel, un sprijin pentru mulți nevoiași, care îl căutau pe călugărul de la Prilog, cu scopul de a primi povețe și alinare pentru nevoile lor trupești și sufletești.
A fost reprimit în Ordinul Sfântului Vasile cel Mare în data de 2 februarie 1981, în condițiile de clandestinitate ale Bisericii Române Unite, de către superiorul provincial de atunci, Părintele, Gheorghe Marina, OSBM. Voturile perpetue au fost depuse pe data de 1 ianuarie 1986.
Călugărul MIHAI NEAMȚU OSBM a trecut la Domnul în data de 23 iunie 2000.
Pe data de 23 iulie 2018, Congregația pentru Cauzele Sfinților a emis decretul nihil obsta tprin care își exprimă acordul pentru începerea Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMȚU OSBM.
În 5 august 2018, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Cardinal LUCIAN, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a publicat Edictul prin care se manifestă în mod public Cererea Părintelui Postulator, legată de începerea Cauzei și a Anchetei arhieparhiale asupra vieții și virtuților eroice, precum și asupra faimei de sfințenie unită cu faima semnelor ale Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMȚU OSBM.