Oamenii, la fel ca schimbările climatice extreme, au avut un impact deosebit asupra umanității, modificând în totalitate cursul istoriei. Astăzi, 23 aprilie, s-au născut personalități precum William Shakespeare, Gib Mihăescu, Alfonso Castaldi, Max Planck și mulți alții.
William Shakespeare s-a născut pe data de 23 aprilie 1564, la Stratford-upon-Avon, Warwickshire, Anglia. Data sa de naștere este incertă, iar majoritatea istoricilor situează data de naștere a marelui dramaturg englez ca fiind în 23 aprilie. S-a născut într-o familie cu trei copii, el fiind cel de al doilea, iar tatăl său, John Shakespeare, a fost un negustor de succes și mama lui, Mary Arden, o moștenitoare locală. Operele sale sunt cunoscute în întreaga lume, surprinzând emoțiile și conflictele umane, fiind sărbătorite de peste 400 de ani. Totuși, se știe că umanitatea a cunoscut operele dramaturgului englez, dar viața sa personală rămâne un mister pentru istorici. Există două surse primare care-i ajută pe istorici să-l cunoască mai bine pe Shakespeare, prima sursă fiind operele sale, iar cea de a două sunt dosarele bisericilor și ale instanțelor. În anul 1616, marele dramaturg englez trecea în eternitate, în orașul său natal.
Gib Mihăescu s-a născut pe data de 23 aprilie 1894, la Drăgășani. Numele său adevărat este Gheorghe Mihăilescu și a făcut liceul la Craiova, iar în anul 1917 este înrolat în armată și participă la luptele de la Mărășești-Mărăști-Oituz, fiind decorat pentru acte de bravură. Gib Mihăescu a fost unul dintre întemeietorii revistei netradiționaliste ,,Gândirea” și a debutat cu volumul de nuvele ,,La Grandiflora”, în anul 1928, care a stârnit interesul publicului. Ca mulți dintre ceilalți scriitori, a profesat ca avocat la Drăgășani și Chișinău. A trăit doar 41 de ani, ultimii săi ani de viață fiind afectați de tuberculoză, dar opera sa a avut un impact pozitiv în perioada interbelică și a fost apreciată atât de cititori, cât și de critici.
Alfonso Castaldi s-a născut pe data de 23 aprilie 1874, la Maddaloni, Campania, în Italia și este un compozitor român de origine italiană. Studiile muzicale le face la Maddalone, împreună cu Michele Serino și Luigi Picillo, continuându-le la Conservatorul din Napoli, alături de Paolo Serrao, Francesco Cilea și Umberto Giordano. A fost și profesor particular de mandolină, chitară, vioară și teorie muzicală la Galați, iar după aceea a continuat ca profesor de orchestră (1904-1905), de armonie, de contrapunct, compoziție și orchestrație la Conservatorul din București (1905-1940). În anul 1914 fondează orchestra „Tinerimea simfonică” din București, iar în 1929 devine inspector al muzicii în Ministerul Artelor. Creația sa muzicală a fost caracterizată de pragmatismul și meșteșugul artistic, în care se resimte influența impresionismului. La vârsta de 68 de ani, compozitorul român se stinge din viață la București.
Maxe Karl Ernst Ludwig Planck se naște la Kiel, Germania, pe data de 23 aprilie 1858, fiind fiul lui Julius Wilhelm și Emma Planck. Tatăl său a fost profesor de drept constituțional la Universitatea din Kiel, iar mai târziu va preda la Göttingen. Planck a urmat studiile la Universitățile din München și Berlin, luându-și doctoratul în filosofie la München, în anul 1879. Una dintre cele mai vechi lucrări ale fizicianului teoretic german făcea referire la termodinamică, influențat la rândul său de gândirea lui Kirchoff. A mai publicat lucrări despre entropie, termoelectricitate și despre teoria soluțiilor diluate. Lucrarea sa despre teoria cuantică a fost publicată în Annalen der Physik, fiind rezumată în două cărți, Thermodynamik și Theorie der Wärmestrahlung. În anul 1926 a fost ales membru străin al Societății Regale, iar doi ani mai târziu a fost distins cu Medalia Copley a Societății. În anul 1947, la vârsta de 89 de ani, marele fizician german moare la Göttingen.