23 decembrie 1989 a fost prima zi după căderea regimului Ceaușescu, dar violențele nu s-au oprit. Printre incidentele sângeroase și încă neelucidate complet este și masacrul de la Otopeni. e încă dureros pentru supraviețuitori și pentru familiile celor uciși. Cu 34 de ani în urmă, peste 80 de militari în termen, aduși din unitatea la Câmpina să apere aeroportul, s-au trezit dintr-o dată sub foc încrucișat. Au murit atunci aproape 50 de oameni, printre care și opt civili. Atenție, urmează detalii și imagini cu impact emoțional.
Pe 23 decembre 1989, în jur de 90 de militari în termen de la unitatea din Câmpina au fost aduși la Otopeni cu trei camioane ca să apere aeroportul, fiindcă existau indicii că teroriștii urmau să-l atace. După două verificări la puncte de control, vehiculele au fost mitraliate din senin în apropierea aerogării.
Dar și după 34 de ani, dosarul Revoluției rămâne nesoluționat. E nemulțumirea principală a celor care au supraviețuit violențelor.
În jur de 50 de oameni au pierit în masacrul de la Otopeni. Cei mai mulți dintre ei militari, dar și-au pierdut viața și opt anhajati civili ai aeroportului, surprinși de împușcături pe drumul către serviciu. Revoluția Română a fost cea mai sângeroasă schimbare de regim din fostul bloc comunist. Potrivit cifrelor oficiale, în decembrie 1989 au fost ucise 1166 de persoane și ale câteva mii au fost rănite.