David Hume, Charles Francis Richter, Ștefan Augustin Doinaș și Maria de Medici sunt unele dintre personalitățile marcante ale istoriei care s-au născut pe data de 26 aprilie.
David Hume s-a născut pe data de 26 aprilie 1711 la Edinburgh și provenea dintr-o familie modestă, dar nu bogată. Tatăl său a murit după două zile de la nașterea marelui filosof, lăsând în urma sa o mamă cu trei copii. Mama sa, Katherine Falconer Hume, s-a dedicat în întregime creșterii și educării copiilor ei. La vârsta de zece ani, David este înscris la Universitatea din Edinburgh, unde a studiat latina, greaca, citind pe scară largă în istorie și literatură și filosofia modernă. Este cunoscut astăzi datorită sistemului său de empirism filosofic, scepticism și naturalist. În 1775, lui Hume i se pune diagnosticul final de cancer intestinal, iar un an mai târziu moare și aranjează publicarea postumă a celei mai controversate cărți ale sale ,,Dialogurile privind religia naturală”, compunând totodată o scurtă biografie despre viața lui.
Charles Francis Richter s-a născut pe data de 26 aprilie 1900, în Hamilton, Ohio. Părinții săi au divorțat când Charles avea nouă ani și se mută alături de bunicul său, în Los Angeles, California. Bunicul său a avut un impact deosebit asupra tânărului Richter, trimițându-l la un liceu asociat cu Universitatea din California de Sud. Își ia diploma în fizică la Universitatea din Stanford, înainte de a-și lua doctoratul în fizică teoretică la California Institute of Technology, în 1928. Cea mai mare parte a vieții sale a lucrat la Call Tech, devenind profesor de seismologie în 1952 și a continuat să cerceteze și să predea simultan. În anul 1970 se retrage din activitate, iar 15 ani mai târziu moare de insuficiență cardiacă congestivă, la vârsta de 85 de ani.
Ștefan Augustin Doinaș s-a născut pe data de 26 aprilie 1922, în comuna Caporal Alexa, din județul Arad. S-a născut în sânul unei familii înstărite, urmând cursurile școlii primare în satul său natal, iar ulterior s-a înscris la liceul ,,Moise Nicoară”, din Arad. Încă din pragul liceului, Doinaș citește poezie și critică de poezie. În anul 1948 se întoarce în satul său natal ca profesor, după terminarea facultății și începe să predea literatura română la Halmagiu, iar apoi la Gurahonț. Debutează în 1939 cu o poezie în Jurnalul literar, câștigând premiul ,,Eugen Lovinescu” în 1947, cu volumul ,,Alfabet poetic”. În ultimii săi ani de viață a fost directorul revistei ,,Secolul XX”, apoi președintele acestei fundații. Metritele sale culturale au fost recunoscute, devenind academician în 1992. Ștefan Augustin Doinaș se stinge din viață pe data de 25 mai 2002, la vârsta de 80 de ani.
Maria de Medici s-a născut pe data de 26 aprilie 1753 și a fost regina consoartă a regelui Henric al IV-lea, al Franței. Maria era fiica lui Francesco de Medici, marele duce al Toscanei și al Ioanei de Austria. După ce regele Henric al IV-lea divorțează de soția lui, Margaret, se căsătorește cu Maria, pentru a obține o zestre mare, care să-i permită să-și plătească datoriile. Relația lor a fost una tensionată, din cauza infidelităților regelui Franței, iar la asasinarea lui Henric din 14 mai 1610, Maria devine regenta prințului Ludovic al XIII-lea. Maria de Medici a inversat politica anti-spaniolă al lui Henric și a risipit veniturile statului, făcând concesii umilitoare nobililor rebeli. Din cauza acțiunilor sale, a fugit la Bruxelles în iulie 1631 și moare unsprezece ani mai târziu.