Tot din statisticile intocmite de serviciul de evidenta a populatiei reiese ca 180.000 dintre alegatorii maramureseni au carti de identitate, iar restul de 144.000 au buletine. Numarul sectiilor de votare a fost stabilit la 381.
Costurile referendumului la nivel de judet nu au fost inca evaluate. Pentru alegerile europarlamentare se estima ca urmau sa fie cheltuite aproximativ 100 de miliarde, insa acum cheltuielile vor fi mai mici dat fiind ca buletinele de vot, stampilele si timbrele autocolante vor fi realizate in Bucuresti.
Presedintele Comisiei Tehnice de Lucru de la nivel judetean, subprefectul Stefan Gonczi, le-a facut deja instructajul primarilor maramureseni si sefilor de servicii deconcentrate, iar vineri a si impartit listele cu sectiile de votare din judet.
“Sambata vom inmana si listele electorale permanente pe care autoritatile trebuie sa le afiseze in locuri publice astfel incat sa poata fi consultate de populatie. Persoanele care nu se regasesc pe liste trebuie sa se adreseze primarilor. Ei sunt obligati sa rezolve problema in termen de 24 de ore”, a precizat Stefan Gonczi.
Sursa: Larisa Tivadar