Șapte oameni au murit marți din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 54, a informat, marţi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Șapte decese din cauza gripei au fost anunțate marți, iar printre victime se numără două tinere, de 34 respectiv 39 de ani. Acestea aveau condiții medicale preexistente, nevaccinate anti-gripal.
De asemenea, și celelalte 5 victime de marți aveau condiții medicale preexistente. Patru dintre ele nu făcuseră vaccinul anti-gripal, iar în cel de-al cincilea caz nu se cunoaște acest aspect.
Este vorba de un bărbat de 78 de ani din Prahova, o femeie de 62 de ani din București, un bărbat de 57 de ani din Sălaj, un bărbat de 62 de ani din Sibiu și o femeie de 63 de ani din București.
În cazul tuturor a fost confirmat virusul gripal de tip A.
Elevii, monitorizați
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au trimis în şcolile şi grădiniţele din Capitală nişte machete în care să fie completate cazurile noi de îmbolnăviri, indiferent că vorbim de gripă sau alte viroze respiratorii.
Este necesar să se facă o centralizare în fiecare zi pentru gestionarea corectă a focarelor spun cei de la DSP, iar în cazul în care vor fi 3 copii într-o singură clasă, cursurile de aici să fie suspendate. Acelaşi lucru se va întâmpla cu o şcoală în care se vor îmbolnăvi 20% dintre elevi.
Între timp, la Institutul Naţional de Sănătate Publică se centralizează toate informaţiile primite de la direcţiile de sănătate publică. Totodată se aşteaptă şi confirmarea unor teste de la Institutul Cantacuzino. Vom afla dacă suntem în cea de-a treia săptămână epidemică. Dacă statisticile vor arăta că numărul îmbolnăvirilor a crescut, pentru a 3 a oară consecutiv cu 20% faţă de săptămâna trecută, va fi declarată epidemie de gripă.
Ultima raportare arată peste 117 mii de infecţii respiratorii, dintre care 4625 sunt de gripă clinică. Autorităţile au cerut în continuare triajul copiilor în unităţile de învăţământ. Îl fac medicii, asistentele sau chiar profesorii