Autoritatea deliberativă a decis alocarea a 80.000 lei către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, în scopul decontării contravalorii transportului de persoane din Cluj-Napoca către centrele de carantină din județul Maramureș.
De la începutul pandemiei, Maramureșul s-a regăsit în topul județelor în ceea ce privește numărul de persoane carantinate, în acest moment, pe teritoriul său fiind instituite 42 de locații de carantinare.
Până în prezent, Consiliul Județean Maramureș a reușit să susțină cheltuielile privind gestionarea pandemiei fie prin alocări de fonduri din rezerva bugetară a instituției, fie prin modificări ale obiectivelor de investiții.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea atrage atenția că astfel de eforturi financiare nu vor mai fi posibile în lunile următoare, în lipsa unor rectificări bugetare privind fondurile alocate autorităților locale.
”În momentul de față, banii pentru astfel de proiecte și acțiuni există în bugetul instituției, în rezerva la dispoziția Consiliului Județean Maramureș, aceasta fiind reîntregită prin diminuarea sumelor alocate culturii, cultelor și sportului.
Problema va surveni lunile viitoare, când astfel de proiecte nu vor mai putea fi susținute, dacă nu vor exista rectificări din partea Guvernului României”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
carantina ,o mare eroare sau o mare afacere? acolo sunt cazati cu masa si casa oameni care au venit din afara tari din zone de risc .statul cheltueste sume imense pentru acesti oameni ,un calcul simplu daca sunt 23000 x47euro de persoana pe zi =1081000 euro pe zi deci 14 zile calculati dvs cat face, dupa parerea mea acesti oameni puteau fi carantinati la domiciliu cu verificare atenta a politiei costa mult mai putin iar acei bani puteau fi folositi pentru achizitia de materiale de protectie si aparatura medicala si bineinteles pentru teste de depistare cov19 .multa sanatate va doresc