A ieșit de sub tipar, la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, cel mai recent număr al revistei eparhiale „Lumina Credinței” (Nr. 1 (50) – Martie 2024).
Revista se deschide cu mesajul citit de Papa Francisc la rugăciunea Angelus duminică, 10 martie, În fața lui Isus nu există secrete și continuă cu articolul Pr. can. Emil Gîrboan Răsărit-a primăvara postului și floarea pocăinței.
La pagina 5 regăsim textul scris de pr. Vasile Trifoi, cu titlul Inteligența artificială și pacea, urmat de un interviu dat de doamna Coman Mirela, președinta eparhială a Reuniunii Mariane, jurnalistei Maria Stoica. Textul se intitulează În slujba credinței și comunității.
Pr. dr. Vasile Iusco scrie în această publicație despre Petru Pavel Aron: Arhiereul cărturar al Blajului, iar doamna Antoaneta Turda semnează articolul Dilemele provocărilor, în care prezintă cartea „Provocarea Ierusalimului: O călătorie în Țara Sfântă”, scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt. Articolul Semnul lui Iezechia este semnat de Pr. Cornel Dîrle, iar pr. Emil-Marian Ember vine în acest număr cu articolul Moralism, moralitate și criza noastră cea de toate zilele.
Despre Pocăința în Vechiul Testament scrie Pr. Laurențiu Costin, iar Silvia Pleșa vine cu titlul Întâlnirea cu arta: un exercițiu spiritual.
Pr. dr. Florin Marușciac tratează articolul Darul păcii, iar Adriana Zaharia, Voluntariatul ca formă de comunicare a mesajului Bisericii.
La pagina 35 a revistei regăsim articolul Rolul mass-mediei în viața tinerilor, scris de prof. Adrian Roman, iar Pr. Vasile Daniel Pop ne prezintă în acest număr Parohia „Sfântul Nicolae” din Budești.
Urmează articolul „Sufletul și-l imaginează pe Dumnezeu” de Nicolas Steeves S.J., preluat din revista La Civiltà Cattolica, nr. 4168, an 175, 17 februarie – 2 martie 2024, tradus de pr. George Nicoară. Același autor semnează ultimul articol al revistei, cu titlul Undeva între deșert și pâine.
Revista se poate achiziționa din parohii și de la Sediul Episcopiei, la prețul de 7,5 lei. Un abonament anual costă 30 lei.