Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. Cunoscutul interpret de muzică populară era internat în spital de duminică, după ce i s-a făcut rău. Născut la data de 24 mai 1937 într-o familie de muncitori, Benone Sinulescu și-a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. Micului artist îi plăcea să cânte cocoțat într-un copac, acolo unde credea că putea atrage atenția întregii lumi. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. De altfel, avea și de unde să moștenească talentul. Tatăl său avea o voce deosebită.
După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.
Benone Sinulescu n-a dus lipsă de ambiție. Parcursul său în muzică ar fi putut să fie curmat de o experiență neplăcută pe care a avut-o când era încă un copil. A mers în București să dea examen la Școala Specială de Muzică, dar n-a intrat din prima. Abia la o următoare încercare a reușit.
De acolo, Benone Sinulescu a mers în linie dreaptă în cariera sa muzicală. La doar 18 ani înregistra melodiile ”Străina mamei, străină”, ”La Lenuța sub cerdac” și ”În munții Buzăului”. Cu ansamblul ”Ciocârlia” reputația sa a ajuns la un alt nivel. Au început și concertele, atât în țară, cât și în străinătate. La un moment dat, a colaborat cu orchestra ”Barbu Lăutaru” a Filarmonicii de Stat ”George Enescu”, în cadrul căruia a făcut un dialog muzical cu Irina Loghin.
În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții. În plus, el a susținut un concert ca invitat în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.
Cântărețul a fost decorat în decembrie 1967, când i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a ”pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”. Apoi, în 2002, președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, i-a conferit Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. Tot Iliescu i-a conferit în 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”.