Zilnic, poliţiştii rutieri depistează în trafic persoane care conduc în stare de ebrietate. Uneori reuşesc să-i oprească pe cei sub influenţa lui Bachus înainte de producerea unor tragedii, alteori intervin pentru cercetarea incidentelor pe care le comit. Două cazuri, depistate ieri, vin să confirme că alcoolul şi volanul sunt incompatibile!
De bună dimineaţă, cu o concentraţie de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat: Ieri dimineaţă, la ora 07.40, poliţiştii din Vişeu de Sus au oprit un autoturism condus pe strada Iuliu Maniu din oraş. Întrucât, şoferul, un bărbat din Borşa, a refuzat să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului, să oprească funcționarea motorului și să coboare de la volan, poliţiştii l-au imobilizat. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, unde a refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Cum este imposibil ca poliţiştii să-i oprească pe toţi şoferii pentru control, un alt şofer care a condus în stare de ebrietate în Vişeu de Sus a ajuns cu autoturismul într-un gard. Mai exact, ieri după-amiază, poliţiştii din Vişeu de Sus s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Bogdan Vodă din oraş s-a produs un accident rutier cu pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un bărbat de 56 de ani, care a condus o autoutilitară pe DN 18, str. Bogdan Vodă, a virat brusc la stânga, a pătruns pe contrasens și a acroşat gardul unui imobil. În urma impactului au rezultat pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, în vederea recoltării probelor biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvent încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Doar când şoferii vor reuşi să conştientizeze aceste aspecte va creşte gradul de siguranţă pe drumurile publice! Week-end liniştit, fără incidente!