Vezi VIDEO
23 de utilaje de deszapezire si aproximativ 600 de tone de sare. Este bilantul activitatii desfasurate, in ultimele trei zile, de societatea care se ocupa de servicii de deszapezire in municipiul Baia Mare. Dupa ce utilajele au actionat pe principalele strazi, acestea au intrat astazi si in perimetrul cartierelor, unde au facilitat accesul pietonilor pe trotuar.
Masurile au fost dispuse de catre Administratia Publica Locala a Municipiului Baia Mare pentru a elimina efectele averselor de ninsoare cazute in ultimele zile.
In anii precedenti, societatea care se ocupa de serviciile de deszapezire de pe raza municipiului Baia Mare a actionat doar cu 12 utilaje. In aceasta iarna, la insistentele primarului Catalin Chereches, firma si-a marit efectivul, ajungandu-se astfel la 25 de utilaje. Pana la finele acestei saptamani, societatea va dispune insa de aproximativ 30 de utilaje cu care se va interveni in asa fel incat cetatenii municipiului Baia Mare sa fie pe deplin multumiti de serviciile care li se ofera.
“I-am impulsionat pentru a putea sa faca fata ninsorilor, pentru a putea sa raspunda solicitarilor, pentru a putea sa aiba o activitate care sa genereze, cat de cat, satisfactie pentru baimareni. Eu inteleg faptul ca intotdeauna cand iesim din casa, chiar daca ninge, dorim sa fie asfaltul negru. M-am bucurat foarte mult ca, dupa doua ore de la finalizarea ninsorii, sa vad pe toate arterele principale de circulatie asfaltul negru in municipiu”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
Mai mult, la finele acestei saptamani va fi finalizat caietul de sarcini pentru noua licitatie care urmeaza sa se organizeze pentru serviciile de deszapezire care vor fi efectuate in urmatorii ani in municipiul Baia Mare. Iar caietul de sarcini va fi unul strict din acest punct de vedere.
“Fata de 12 utilaje cat a impus vechea administratie a municipiului Baia Mare, prin 2006, in caietul de sarcini, avem acum impuse, solicitate in caietul de sarcini peste 45 de utilaje. Asadar, vom putea sa aratam exact cum trebuie sa functioneze deszapezirea. Este un cost dar este si o chestiune care tine de civilizatie si de respect fata de cetatean. Costurile sunt nesemnificative fata de ceea ce se intampla la nivel de alte municipii resedinta de judet. Am facut aceasta comparatie si am vazut tarifele pe care le practica alte societati, in alte orase, iar anul trecut municipiul Baia Mare, pentru o iarna care a fost foarte usoara, a platit undeva la 500.000 de lei fata de 3 milioane de lei”, a mai adaugat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
In ultimele zile, societatea care se ocupa de lucrarile de deszapezire a intervenit si la 17 solicitari punctuale.
Sursa: Simona Vasiac