Vezi VIDEO
La Palatul Cotroceni au loc astazi consultari intre presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, si partidele parlamentare. In jurul orei 11.00, Gabriel Oprea, vicepremierul Romaniei si presedintele UNPR, si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, vor avea o intrevedere cu presedintele statului. Este vorba de o discutie de 45 de minute despre Romania.
Actualizare:
UNPR i-a propus lui Iohannis ca bugetul de 2% pentru Armata sa se aplice incepand cu 2016, nu din 2017
Presedintele Klaus Iohannis a inceput la 11.30 consultarile cu reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), pe tema incheierii unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare, delegatia fiind compusa din Gabriel Oprea, ministru de Interne si presedinte UNPR; Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare; Neculai Ontanu, primarul sectorului 2 al Capitalei; senatorul Ion Toma; Florin Secara, presedintele departamentului de aparare si deputatul Liviu Codarla.
”Armata romana are nevoie de acest buget, mai ales in actualul context de securitate mondiala, regionala, are programe majore de inzestrare, avioanele multirol, modernizarea fregatelor sau baza 99 de la Deveselu. Mai mult decat atat, i-am propus domnului presedinte Iohannis, vom propune si primului ministru, partenerilor din coalitia de guvernare, ca acest lucru, adica bugetul de minimum 2% sa-l facem chiar din 2016. Orice zi castigata in plus reprezinta mai multa siguranta pentru romani”, a declarat Oprea.
Primarul municipiului Baia Mare considera ca atunci cand e vorba de securitatea statului roman, nici o zi nu trebuie pierduta
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare: “I-am propus presedintelui Romaniei sa majoram din 2016 bugetul apararii la 2% pentru a ne adapta vremurilor in care traim si pentru a fi un stat respectat in lume. Am mai discutat despre oportunitatea organizarii unei dezbateri publice cu societatea civila, mediul academic si institutiile de securitate, pe tema legilor Big Brother, respectiv a cartelelor pre-pay. Statul roman si romanii trebuie sa fie protejati si sa se simta in siguranta. Institutiile care ofera siguranta si securitate trebuie sprijinite in mod prioritar de mediul politic. Nu poti genera dezvoltare economica, educatie, cultura, daca pilonul de baza, siguranta si securitatea cetateanului nu sunt protejate sau chiar mai mult, generate. Cand e vorba de securitatea statului roman, nici o zi nu trebuie pierduta”.
Sursa: Emm