Deputatul Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie dupa ce Camera Deputatilor a incuviintat cererile procurorilor de urmarire penala, retinere si arestare preventiva in dosarele Gala Bute si Microsoft.
Actualizare:
„Fac declaratii la cererea avocatilor, aprobata de doamna procuror, voi da declaratii in dosarul Microsoft”, a precizat ea.
Intrebata de jurnalisti daca va face un denunt, Elena Udrea a declarat: „Daca imi dati voie sa intru, voi reusi sa fac ceea ce am de facut”.
Inainte ca Elena Udrea sa intre in sediul DNA, mai multe persoane au scandat mesaje impotriva ei si a lui Traian Basescu.
Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost citata la DNA dupa ce luni Camera Deputatilor a incuviintat cererile procurorilor de urmarire penala, retinere si arestare preventiva in dosarele Gala Bute si Microsoft.
In prima cerere, procurorii anticoruptie au solicitat inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul „Gala Bute” pentru abuz in serviciu cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 „pentru” si 49 „impotriva”.
In cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea extinderii inceperii urmaririi penale pentru luare de mita si a arestarii preventive in dosarul „Gala Bute” pe numele fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobata cu 278 voturi ”pentru” si 50 ”impotriva”, iar cea de-a doua, cu 219 voturi „pentru” si 102 voturi „impotriva”.
De asemenea, in dosarul Microsoft, procurorii DNA au facut o cerere cu trei solicitari de incuviintare, respectiv a urmaririi penale pentru trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratia de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobata cu 243 de voturi ”pentru” si 50 ”impotriva”; retinerea si arestarea preventiva a acesteia — adoptata cu 202 voturi „pentru” si 65 de voturi „impotriva; si inlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu masura arestarii preventive — adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 152 de voturi „pentru” si 82 „impotriva”.
Sursa: Agerpres