În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai multAderarea României la spaţiul Schengen rămâne incertă. Mai ales după ce oficiali din aceeași țară au făcut declarații contradictorii.
Aflaţi în vizită la noi, şefii diplomaţiei din Franţa și Olanda și-au anunţat susţinerea pentru România.
„Parlamentul, guvernul, premierul au spus DA şi rămâne valabil”, a declarat ministrul olandez de Externe.
Mesajul vine însă după ce premierul olandez a spus că el și cancelarul Austriei, opozant declarat al extinderii Spațiului Schengen, sunt „uniţi” de aceleași obiecţii.
Wopke Bastiaan Hoekstra, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos: „Istoric vorbind nu este un subiect uşor în Olanda. Cred că a fost un drum lung pe care ţara voastră l-a făcut până acum. Atât premierul, cât şi eu, dar şi Guvernul şi Parlamentul nostru au spus încă dinaintea Crăciunului că susţinem România. Mesajul a fost asumat atunci şi rămâne valabil”.
Mesajul ministrului de Externe din Ţările de Jos vine să confirme sprijinul pe care olandezii susţin că ni-l vor arăta la momentul la care subiectul aderării României la spaţiul Schangen se va repune la vot.
Declaraţia a fost făcută însă după ce şeful guvernului de la Haga, Mark Rutte, s-a întâlnit cu Karl Nehamer, cancelarul austriac care şi-a folosit dreptul de vetto şi a blocat în decembrie aderarea României.
„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, au transmis după întâlnirea pe care au avut-o în Viena.
La Bucureşti a fost şi ministrul de Externe al Franţei. Pe rând, cei doi şefi ai diplomaţiei franceze şi olandeze s-au întâlnit cu şeful statului şi cu premierul Nicolae Ciucă.
Catherine Colonna, ministrul de externe francez: „Avem nevoie de unitate, de securitate. Este important pentru România, dar este important şi pentru Franţa pentru că ne-ar permite să asigurăm controlul frontierelor externe”.
Oficialii de la Bucureşti sunt optimişti, la fel cum erau şi în decembrie. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu spune că a discutat cu majoritatea omologilor săi şi că am avea sprijinul lor.
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Aşteptarea României privind aderarea e legimtimă, deplin justificată, fiind considerată expresia unui efort puternic pe care l-am făcut în ultimii ani. Gradul de pregătire al ţării noastre a fost confirmat şi de misiunile de experţi”.
Înainte de a ajunge la Bucureşti, ministrul de Externe francez şi cel olandez au fost la Cincu. Baza militară NATO de lângă Braşov găzduieşte peste 600 de militari francezi, olandezi şi belgieni, iar numărul lor ar trebui să crească până la finalul anului.
În Regatul Maramureșului există o triplă alianță! Este clar! Totul este negociat și împărțit! S-au aruncat zarurile și noua ordine...
Citeste mai mult© 2020 eMaramures. Toate drepturile rezervate.