Rezultatele repartizării în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională au fost publicate pe admitere.edu.ro, potrivit unui anunț al Ministerului Educației.
Rezultatele repartizării în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut EvaluareaNațională au fost publicate vineri dimineață, la ora 08.00.
Astfel, elevii pot afla, vineri, la ce liceu au fost repartizați, accesând următorul link:http://admitere.edu.ro/IndexHarta.aspx.
Următoarea etapă se va desfășura în intervalul 15 – 18 iulie 2019, perioadă în care va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
În zilele de 19, 22 și 23 iulie 2019, va avea loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate, conform calendarului de admitere în liceu 2019-2020, elaborat de MEN.
Expert: Marea dramă a Învățământului românesc este în mediul rural
Ca în fiecare an, apar probleme importante după afișarea rezultatelor finale. Spre exemplu, sunt elevi care au intrat la liceu cu nota 2 la examentul de evaluare națională.
Sunt, de asemenea, școli unde nici măcar un elev nu a obținut media 5.
Cine este de vină pentru această situație și ce măsuri trebuie luate? Președinta Coaliției pentru Educație, Daniela Vișoianu e de părere că ”suntem cu toții vinovați pentru această situație pentru că în ultimii 12 ani de când a fost semnat, în 2007, pactul pentru educație nu am schimbat aproape nimic”.
Specialista în probleme de educație remarcă totuși faptul că ”se înregistrează progrese comparativ cu anii precedenți. Spre exemplu, sunt mai puține noter mici în 2019 decât în 2018”. În același timp, ”este impardonabil ca Ministerul Educației să rămână pasiv și să nu ia măsuri în cazul școlilor unde notele obținute sunt foarte mici”, spune Daniela Vișoianu.
Președinta Coaliției pentru Educație mai subliniază, în interviul acordat RFI, că ”în mediul rural este marea dramă a Învățământului românesc. Aici, pierdem copii pentru simplul motiv că s-au născut la țară”.