Vezi VIDEO
Un proiect imobiliar care presupune constructia a 17 blocuri sociale intr-un cartier din Constanta este executat de grupul de firme Inserv. Solutia prezentata de constructor primariei din Constanta si experienta firmei baimarene au facut ca Inserv sa fie selectat dintre toti ofertantii care au participat la licitatie. Piatra de temelie a fost pusa in luna martie a.c., in prezenta autoritatilor constantene, iar lucrarea a inceput sa prinda contur. Reprezentantii Inserv si-au propus sa finalizeze proiectul intr-un timp scurt, respectiv in octombrie 2012.
Cartierul social va deservi peste 2.000 de locuitori ai Constantei cu o conditie materiala precara. Proiectul a fost gandit initial sub forma unor locuinte pe structura modulara tip container, insa acestea depaseau cu mult bugetul propus de primarie. In acest context, grupul de firme Inserv a venit cu o propunere inovatoare, cu care, de altfel, a castigat licitatia.
“Am prezentat un proiect de calitate, care a insemnat reducerea cantitatii pe parte de confectie metalica cu circa 10 tone. In plus, am adus un planseu de lemn la etajul I si etajul II, un element care a facut ca acest cost al lucrarii sa scada semnificativ. Deci, per total, ideea de proiectare ne-a adus practic aceasta lucrare”, a explicat directorul executiv al Inserv S.A., Dragos Gheorghe.
Lucrarile au demarat la inceputul lunii martie, iar in prima etapa vor fi gata noua blocuri de locuinte sociale. Celelalte opt blocuri, dar si un corp administrativ, o cantina si un punct sanitar vor fi terminate in prima parte a lunii octombrie. Reprezentantii grupului de firme Inserv au aratat ca acest tip de locuinte ar putea fi realizat in orice oras din tara la costuri avantajoase, dar mai ales in beneficiul persoanelor ale caror posibilitati materiale sunt limitate.
”Fiind vorba de locuinte sociale, am tratat lucrurile mai mult cu inima. Pur si simplu am dorit sa facem aceasta lucrare, astfel incat sa realizam un lucru pentru oameni. Consider ca acest proiect poate fi implementat nu doar in Baia Mare, ci in toata tara, atata timp cat exista vointa din partea celor care conduc administratiile locale. Atata vreme cat avem cereri, putem aduce acest proiect oriunde pe teritoriul Romaniei”, a spus Dragos Gheorghe.
Cele 17 blocuri sociale vor fi compartimentate in garsoniere, apartamente cu doua si trei camere. Persoanele care traiesc in adaposturi improvizate, in case nationalizate revendicate sau cei care nu au un acoperis deasupra capului vor fi beneficiarii acestor locuinte.
Antreprenorul general al proiectului de locuinte sociale din Constanta este firma Inserv SA, iar confectiile metalice cu care s-au construit scheletele blocurilor au fost furnizate de Inserv Steel. Transportul materialelor de constructie a fost asigurat de compania Inserv Trans, toate cele trei firme fiind membre ale Inserv Holding.
Sursa: Advertorial