Specialiștii atrag atenția asupra modului de folosire a aparatelor de climă, în special în zilele cu temperaturi extrem de ridicate, de peste 30 de grade celsius, când disconfortul termic este ridicat.
Recomandările sunt ca temperatura setată sa nu fie cu mai mult de 5 grade mai scazuta decât dea exterioara iar aerul sa nu bata exact pe noi ci să încercăm să răcim încăperea, astfel racorindu-ne. De asemenea este necesara curățarea și igienizarea instalațiilor de climă pentru a evita îmbolnăvirile.
„Foarte importantă este şi curăţarea sau schimbarea periodică a filtrelor. Neigienizarea lor periodică atrage după sine cantonarea bacteriilor, respectiv a fungilor la nivelul acestor filtre. Odată cu curenţii de aer respectivele bacterii pot fi difuzate în încăpere şi prin inhalarea lor ne putem confrunta cu diverse rinite alergice, conjunctivite, infecţii respiratorii, infecţii în sfera ORL, otite, sinuzite. Ca o concluzie, folosirea corectă a acestui aparat de aer condiţionat îl face să fie prietenul nostru şi nu duşmanul nostru”, mai spune medicul Ramona Andronache.