Traficul rutier se desfăşoară în condiții de iarnă vineri, 4 februarie. Carosabilul este curat și uscat pe DN1C și E58, respectiv curat și umed pe celelalte sectoare de drumuri naționale. Pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 181 se găsește un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm.
S-a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 9 utilaje și s-au împrăștiat 18 tone de material antiderapant.
S-a lucrat cu freza pentru lărgirea părții carosabile în Pasul Gutâi. Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 23 utilaje și s-au răspândit 147 tone de material antiderapant.
S-a lucrat la lărgirea părții carosabile în zona de munte. Cerul este senin în zona înaltă de munte și parțial acoperit în rest. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Vântul prezintă intensificări temporare pe creste.
Stratul de zăpadă măsură până la 65 cm la Cavnic, 62 cm în Pasul Gutâi, 58 cm la Firiza, 47 cm în Baia Borșa, 36 în Poiana Borșa, 33 cm la stația meteo Iezer, la Târgu Lăpuș, 24 cm în Baia Mare, 19 cm la Sighetu Marmației, 18 cm la Ocna Șugatag.
Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuș, Cavnic și Săsar. Curg sloiuri de gheață pe râul Cavnic.
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Ziua pe arii restrânse la munte va ninge slab. Noaptea și dimineață pe arii restrânse vor cădea precipitații slabe mixte favorizând izolat depunerea de polei, iar la munte vor predomină ninsorile. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta unde va spulberă zăpadă sau viscoli ninsoarea.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 3 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade. Izolat în zonele joase, la începutul și la sfârșitul intervalului, se va semnala ceață asociată și cu depunere de chiciură sau burniță.