Vezi VIDEO
Numerosi pacienti au trecut stazi, 22 august prin mainile asistentilor de la Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures. Personalul medical a luat tensiunea, au masurat glicemia si pulsul celor care s-au prezentat pentru o consultatie. Toate aceste investigatii au fost gratuite si s-au realizat in cadrul Zilei Portilor Deschise. Alti participanti au invatat sa acorde primul-ajutor in caz de urgenta.
Ziua Nationala a Ambulantei sarbatorita anual in data de 28 iulie a fost marcata astazi, 22 august la nivelul judetului Maramures. De la ora 8.00 pe platoul din Piata Revolutiei au fost aduse ambulante pentru ca persoanele interesate sa vada dotarile acestora. De asemenea au fost amenajate spatii unde s-au putut invata tehnicile de acordare a primului-ajutor in caz de urgenta, dar a fost testata si starea de sanatate a vizitatorilor.
„Printr-un ordin al Ministerului, prin Directia de Sanatate Publica a trebuit sa se organizeze aceasta zi pentru publicul larg, sa vina toata lumera sa vada cum se lucreaza la Serviciul Judetean de Ambulanta, dispecerizarea, sa vada ambulantele cum sunt dotate, cum se face o solicitare, ce ar trebui sa faca fiecare persoana care are nevoie de ambulanta pana la momentul in care apare echipajul”, a punctat managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures, Ligia Micle.
Oamenii au venit in numar ridicat, mai ales ca au avut posibilitatea sa ia parte la un consult gratuit. „Este de bun augur, a venit lumea, si-a masurat tensiunea, glicemia, pulsul si sunt foarte recunoscatori ca este gratuit. Chiar zicea o doamna ca unde este gratuit ne angajam sa venim cu totii”, a mai spus Ligia Micle.
Printre vizitatorii de pe platoul din Piata Revolutiei s-au numarat si copiii. Acestia au fost incantati sa invete cum pot sa-i ajute pe cei din jur. Unii dintre micuti au marturisit ca pe viitor chiar isi doresc sa lucreze in domeniu.
„Aici am vazut cum se ia tensiunea si cum s-a facut resuscitarea. Am mai vazut cum se pune branula si cum se prezinta unitatile de salvare in misiune. Foarte fain. Eu vreau sa fiu asistent. Demult vin la Salvare, de la cinci ani cu tati si m-a invatat cat de cat”, a spus unul dintre vizitatori, Andrei Talpos.
Un alt micut, Nataniel Negrea, a aratat ca „am resuscitat si am bagat branula verde. Eu vreau sa ma fac ambulantier”.
Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures sunt multumiti de dotarile actuale. Ei spun ca e posibil ca la finele acestei luni, printr-un contract semnat la nivel national sa fie aprobata achizitionarea altor ambulante, ceea ce ar duce la inlocuirea masinilor care au depasit numarul de kilometri parcursi.
Sursa: Camelia Tocaci