Educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli, crede președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Educație sexuală, prevenție, planning familial – cine și cum le mai face? În urmă cu câțiva ani, planning-ul familial era la modă, cum pare că nu se mai aude de așa ceva. Sau se face din ce în ce mai rar. În schimb, suntem pe locul trei în Europa în ceea ce privește avortul, după Marea Britanie și Franța.
Și România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul mamelor adolescente. Iată ce spun oamenii despre planning-ul familial.
Copiii născut de mame minore sunt vulnerabili atât social, cât și medical, în multe cazuri vorbind despre nașteri premature sau sarcini care nu au fost monitorizate medical.
„De cele mai multe ori, adolescentele mame provin din medii sărace, fără acces la asistență medicală constantă și de calitate. Și de aici, consecințe extrem de grave și, din păcate, ireversibile: nașteri premature, mortalitate infantilă ridicată, copii crescuți de copii, în medii socio-economice precare, perpetuând, de fapt, discriminările„, arăta Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.