Drama unui câine poliţist impresionează zeci de mii de români, care au semnat o petiţie pentru a-l salva. Aldo a intrat în greva foamei după ce partenerul său de misiuni s-a pensionat. Câinele este plimbat acum între instituţii. Nici legea nu e clară în astfel de situaţii.
Aldo a făcut echipă şase ani cu Gabriel Dobre la poliţia Ţăndărei. E câine de urmă şi a băgat după gratii mulţi indivizi certaţi cu legea. Recent, partenereul său. s-a pensionat. Agentul a predat câinele superiorilor săi, aşa cum îi cere legea.
GABRIEL DOBRE, fostul partener al câinelui: A făcut, face şi va face parte din familie. Ca şi copilul meu. Cel mai bun partener care niciodată nu m-a lăsat la greu. Am fost conştient că atunci când ies la pensie acest câine trebuie să-l predau. Dar am crezut că predarea către noul conductor se va face treptat ca acest câine să nu sufere.
Agentul spune că şefii i-au interzis să-l mai vadă pe Aldo. Închis într-o cuşcă de câţiva metri, câinele suferă în tăcere: refuză să mai mănânce şi să colaboreze cu noul său partener.
Doar că atunci când s-au făcut regulementele, nimeni nu s-a gândit la asta. În lege, câinele poliţist este un. bun fix, asemenea unui dulap sau o maşină. Mai mult, legea a fost gândită doar pentru cazul în care câinele iese la pensie, nu şi omul.
Impresionaţi de drama câinelui, aproape 30 de mii de oameni au semnat o petiţie- Salvaţi l pe Aldo. Reprezentanţii IPJ nu au comentat situaţia. S-au trezit însă cu inspectorii corpului de control pe cap. Se fac fac verificări pentru a vedea condiţiile în care sunt ţinuţi câini poliţişti
Gabriel Dobre s-a oferit să participe voluntar la acomodarea câinelui cu noul partener.
GABRIEL DOBRE, fostul partener al câinelui: Cel puţin, măcar o lună de zile, zi de zi să mergem împreună cu noul conductor, să-i dăm mâncare, să ne jucăm, să facem totul treptat. Câinele să nu suferă
Specialiştii Centrului Chinologic de la Sibiu sunt cei care vor decide într-un final soarta lui Aldo.