Un sortiment de brânză este retras din magazinele Carrefour întrucât există suspiciuni privind prezenţa bacteriei Escherichia coli. Persoanele care au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume, iar în cazul în care au făcut-o să se adreseze medicului dacă au simptome precum diaree, vărsături, dureri abdominale, cu sau fără febră.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Carrefour anunţă retragerea de la vânzare şi rechemarea unui sortiment de brânză, din cauza suspiciunii de prezenţă a bacteriei Escherichia coli.
Este vorba despre brânza Morbier, pachet de 250 de grame, sub brandul RDF. Măsura este valabilă pentru toate loturile începând cu cele cu data limită de consum 08.01.2025.
”Unele dintre aceste produse au fost însă comercializate înainte de luarea măsurii de retragere. Prin urmare, se recomandă persoanelor care deţin aceste produse să nu le consume şi să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare. Bacteriile Escherichia coli producătoare de toxine Shiga (STEC) pot provoca, în săptămâna următoare consumului produselor contaminate, diaree, uneori cu sânge, dureri abdominale şi vărsături, însoţite sau nu de febră. Aceste simptome pot fi urmate, în 5-8% din cazuri, de complicaţii renale severe, în special la copii”, arată sursa citată.