Meteorologii avertizează că în Munţii Făgăraş, Bucegi, Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, la altitudini de peste 1.800 de metri, este risc însemnat de producere a unor avalanşe, respectiv de 3 pe o scară de la 1 la 5, întrucât stratul de zăpadă proaspăt depusă depăşeşte în unele zone 20 de centimetri.
Meteorologii avertizează că vremea va fi uşor instabilă, local se vor semnala precipitaţii ce vor avea şi caracter de aversă, însoţite şi de descărcări electrice. Acestea vor fi ploi la altitudini joase, iar la
peste 1.800 de metri vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare de 60-80 km/h pe crestele din Carpaţii Meridionali. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.
În Munţii Făgăraş, unde la altitudini de peste 1.800 de metri este risc însemnat de producere a unor avalanşe, s-a depus un strat proaspăt de până la 15 centimetri de zăpadă umedă, care încarcă suplimentar stratul vechi, umezit în partea sa superioară. În interiorul stratului se găsesc numeroase cruste de gheaţă care pot constitui planuri de alunecare pentru straturile superioare. Astfel, pe pantele suficient de înclinate se vor semnala curgeri şi avalanşe de topire ce pot antrena în cazuri izolate şi straturi din profunzime, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici.
Aceeaşi situaţie este întâlnită şi în Munţii Bucegi, Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, în Masivul Bucegi depunându-se un strat proaspăt de zăpadă de până la 20 centimetri.
Astfel, până sâmbătă seara, la altitudini de peste 1.800 de metri, riscul de producere a unor avalanşe este însemnat, de 3 pe o scară de la 1 la 5.
În grupa nordică a Carpaţilor Orientali riscul este moderat.