Ședința extraordinară de vineri, 4 mai, a Consiliului Județean Maramureș a început cu un moment de reculegere ținut în memoria celei care a fost Doina Cornea. Vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș a arătat că, prin plecarea Doinei Cornea la cele veșnice, viața publică din România este mai săracă. ”A fost un reper de moralitate și democrație, o voce civică”, a subliniat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș. Și consilierul județean Gheorghe Mihai Bârlea a precizat faptul că Doina Cornea a fost un model de comportament, de demnitate, un reper pentru generația tânără pentru apărarea valorilor democrației.
În cadrul ședinței extraordinare care a fost condusă de președintele Gabriel Zetea, consilierii județeni au votat cele patru proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ordinii de zi. Primul proiect supus votului a vizat aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureș la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, respectiv alocarea sumei de 500.000 de lei UAT Fărcașa, ca sprijin financiar pentru realizarea lucrărilor în regim de urgență în vederea limitării extinderii alunecărilor de teren care pun în pericol DC 92, rețeaua de alimentare cu apă și energie electrică (limitrofe Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor).
Cel de-al doilea proiect a privit aprobarea repartizării sumelor din fondul constituit la dispoziţia Consiliului Judeţean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2018, fiind acordată suma de 500.000 de lei unității administrativ-teritoriale Fărcașa.
La proiectul de hotărâre privind aprobarea listei programelor, proiectelor şi acţiunilor propuse să beneficieze de finanţare nerambursabilă şi a sumelor alocate fiecărui proiect din domeniul culturii, declarate eligibile la sesiunea de finanţare din anul 2018, suma totală care s-a acordat celor 81 de asociații sau fundații, din totalul de 121 care au depus proiecte pe Ghidul pentru cultură a fost de 530.000 lei. Ultimul proiect de hotărâre a privit aprobarea listei programelor, proiectelor şi acţiunilor propuse să beneficieze de finanţare nerambursabilă şi a sumelor alocate fiecărui proiect din domeniul tineretului, declarate eligibile la sesiunea de finanţare din anul 2018, unde s-a acordat un total de 340.000 de lei pentru 25 de asociații, fundații sau centre de tineret, din totalul de 39 care au depus proiect pe acest ghid de finanțare.