Vineri, 6 iulie 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc, în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa Osman Koray Ertaș, însoțit de o delegație din Turcia.
La discuții au participat și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, deputatul Octavian Petric, Guven Gungor – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Omer Susli, președintele Consiliului de Afaceri Turcia – România, dar și alți 11 oameni de afaceri turci care desfășoară afaceri de succes în țara noastră și s-au arătat interesați să investească în regiune. Aflat la prima sa vizită în Maramureș, ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa Osman Koray Ertaș s-a declarat extrem de încântat de frumusețea județului.
Încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare a fost convocată o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului public, forum economic organizat la inițiativa deputatului Octavian Petric și a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Scopul acestui forum a fost de a pune la aceeași masă diferiți actori din mediul de business, public, politic și diplomatic, pentru a genera noi oportunități de dezvoltare economică a județului dar și pentru a ajuta firmele locale să-și dezvolte companiile ori să inițieze noi afaceri.
Atât în cadrul discuțiilor purtate la Centrul de Afaceri Millennium, cât și în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, temele s-au centrat pe probleme care privesc mediul de afaceri din România, dar și simplificarea și debirocratizarea legislației privind achizițiile publice.
Șeful administrației județene a insistat pe faptul că, schema de ajutor de stat pentru investiții a fost aprobată în ultima ședință de Guvern, normele urmând să intre în dezbatere publică. Totodată, președintele CJ Maramureș a invitat reprezentanții mediului de afaceri din Turcia să studieze normele și, eventual, să vină cu propuneri care să ajute investitorii. O altă schimbare a legislației care va veni în sprijinul agenților economici este aceea că nu va mai fi o evaluare a proiectelor unde să fie impus un punctaj minim, ci vor fi stabilite documentele de calificare ale proiectului, ceea ce va permite celor interesați să pornească investiția.