Legea stării de alertă intră în vigoare astăzi, de la ora 24. De vineri până astăzi ne-am aflat tot în stare de alertă, dar, reglementată printr-o stare de urgență emisă de Guvern.
Legea stării de alertă aduce multe schimbări în viețile românilor. Unele bune, altele mai puțin plăcute. Chiar dacă aceștia pot ieși liber din casă, în interiorul localității, fără a mai fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere, alte măsuri de restricție sunt aplicate și sancționate în cazul celor care nu le respectă.
Printre prevederile noii legi, se numără triajul epidemiologic care va fi efectuat la intrarea în orice clădire sau instituție publică. Toți cei care vor avea peste 37.3, nu vor avea acces în interior.
De asemenea, vorbim despre obligativitatea distanțării sociale.
Mai jos vedeţi o imagine ce vă reaminteşte care amenzi şi cu cât vor creşte. Tot aici aveţi menţionate şi câteva dintre ele:
- Exploatarea vehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale, cu excepția vehiculelor aflate în traficul internațional, se sancționează cu amendă de la 9 la 15 unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.
- Admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sînt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile de exploatarea şi starea tehnică a vehiculelor, se sancționează cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere cu sau fără privarea de dreptul de a deține anumite funcții pe un termen de la 3 luni la un an, cu amendă de la 90 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.
- Exploatarea vehiculelor echipate cu dispozitive speciale de semnalizare luminoasă şi/sau sonoră fără autorizație se sancționează cu amendă de la 42 la 72 de unități convenționale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare sau cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.
- Deținerea, montarea sau exploatarea dispozitivelor care detectează semnalele mijloacelor de determinare a vitezei de deplasare a vehiculelor sau perturbă funcționarea normală a acestora se sancționează cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare
- Exploatarea vehiculelor cu parbrizul sau cu suprafețele de geam ale portierelor din față umbrite ori pe care sînt amplasate diferite obiecte, care diminuează cîmpul vizual al conducătorului, contrar prevederilor Regulamentului circulației rutiere, se sancționează cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.
Ati putea sa indicati norma legala care prevede ca se sanctioneaza cu amenda „Deținerea, montarea sau exploatarea dispozitivelor care detectează semnalele mijloacelor de determinare a vitezei de deplasare a vehiculelor sau perturbă funcționarea normală a acestora se sancționează cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare”?
Am gasit aceasta prevedere in legislatia din Rep. Moldova.
Va multumesc pentru precizari.