Vezi VIDEO
Colegiul National “Mihai Eminescu” se afla, zilele acestea, in sarbatoare. Manifestarile organizate cu ocazia implinirii a 160 de ani de la nasterea poetului national au culminat astazi cu o depunere de flori la statuia acestuia, situata in fata liceului. Tot in aceasta dimineata, clasa a X-a G a liceului a impartit pliante cu viata si biografia lui Mihai Eminescu celor care s-au aflat in centrul orasului.
Clasele liceului baimarean “Mihai Eminescu” au derulat de-a lungul mai multor zile o serie de activitati in memoria poetului national. Daca ieri a fost organizat un concurs care a avut ca tema viata si biografia marelui poet, astazi elevii si cadrele didactice ale liceului au depus flori si o coroana la statuia lui Eminescu. Elevii l-au omagiat pe poetul national, cantand “Pe langa plopii fara sot”.
Directorul adjunct al Colegiului, Mirela Ardelean, a precizat ca unele actiuni au fost derulate chiar la initiativa elevilor. “Ne bucuram ca elevii au fost extrem de implicati in omagierea poetului national si chiar au fost initiatorii unor activitati specifice acestei perioade”, a spus Ardelean.
De asemenea, incepand cu ora 9.00, elevii clasei a X-a G au iesit “pe teren” pentru a imparti pliante cu viata si biografia poetului. Scopul actiunii a fost acela de a-i determina pe trecatori sa isi aduca aminte de cel care a fost Mihai Eminescu.
“E al doilea an in care facem asta. Anul trecut am distribuit fluturasi, anul acesta pliante. Dorinta noastra nu a fost de a-l face cunoscut pe Eminescu, pentru ca el este deja, ci sa intre in cunostinta oamenilor prin acest tip de activitate”, a spus Ramona Fonai, coordonatorul activitatii.
Elevii au fost, insa, nemultumiti de faptul ca unii baimareni au fost reticienti si nu au acordat prea mult interes Zilei “Mihai Eminescu”. “Am avut o mica activitate in care am impartit pliante pe care am scris date despre marele poet. S-ar putea ca astfel oamenii sa fie mai interesati de Eminescu. Nu toti au fost insa interesati, unii au fost reci”, a afirmat Melania Chira, eleva in clasa a X-a G a Colegiului National “Mihai Eminescu”.
Sursa: Catalin Tineghe