Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, str. Vasile Lucaciu nr. 72, Maramures, organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiilor contractuale vacante, dupa cum urmeaza: un post de asistent medical principal in centrul de sanatate mintala; un post de infirmiera debutant in sectia psihiatrie; un post de muncitor III bucatar. Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) are cetatenia romana, cetatenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor apartinand Spatiului Economic European si domiciliul in Romania;
b) cunoaste limba romana, scris si vorbit;
c) are varsta minima reglementata de prevederile legale;
d) are capacitate deplina de exercitiu;
e) are o stare de sanatate corespunzatoare postului pentru care candideaza, atestata pe baza adeverintei medicale eliberate de medicul de familie sau de unitatile sanitare abilitate;
f) indeplineste conditiile de studii si, dupa caz, de vechime sau alte conditii specifice potrivit cerintelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.
Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs si a ocuparii functiei contractuale sunt:
Pentru functia de infirmiera debutant
studii: scoala generala
Pentru functia de asistent medical principal studii: diploma de scoala sanitara postliceala
vechime: 5 ani vechime ca asistent medical
Concursul se va organiza conform calendarului urmator:
29 iunie 2015: termenul limita pentru depunerea dosarelor;
7 iulie 2015, ora 10.00: proba scrisa;
9 iulie 2015, ora 10.00: proba interviu.
Conform art. 6 al Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, pentru inscrierea la concurs candidatii vor prezenta un dosar de concurs care va contine urmatoarele documente:
1. cererea de inscriere la concurs adresata conducatorului autoritatii sau institutiei publice organizatoare;
2. copia actului de identitate sau orice alt document care atesta identitatea, potrivit legii, dupa caz;
3. copiile documentelor care sa ateste nivelul studiilor si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari, precum si copiile documentelor care atesta indeplinirea conditiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau institutia publica;
4. carnetul de munca sau, dupa caz, adeverintele care atesta vechimea in munca, in meserie si/sau in specialitatea studiilor, in copie;
5. cazierul judiciar sau o declaratie pe propria raspundere ca nu are antecedente penale care sa-l faca incompatibil cu functia pentru care candideaza;
6. adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare eliberata cu cel mult 6 luni anterior derularii concursului de catre medicul de familie al candidatului sau de catre unitatile sanitare abilitate;
7. curriculum vitae.
Adeverinta care atesta starea de sanatate contine, in clar, numarul, data, numele emitentului si calitatea acestuia, in formatul standard stabilit de Ministerul Sanatatii.
In cazul in care candidatul depune o declaratie pe proprie raspundere ca nu are antecedente penale, in cazul in care este declarat admis la selectia dosarelor, acesta are obligatia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai tarziu pana la data desfasurarii primei probe a concursului.
Copia actului de identitate, copiile documentelor de studii si carnetul de munca sau, dupa caz, adeverintele care atesta vechimea vor fi prezentate si in original in vederea verificarii conformitatii copiilor cu acestea.
Bibliografie
A. Pentru postul de asistent medical
1. Ordinul MSP nr. 916/2006 privind organizarea supravegherii si controlul infectiilor nosocomiale.
2. Ordinul MSP 261/2007 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curatenia, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare.
3. Ordinul MSP 560/1999 privind atributiile asistentului medical care lucreaza in sectiile cu paturi.
4. Ghid de nursing – sub redactia Lucretia Titirca, Editura Viata Medicala Romaneasca.
5. Nursing –Tehnici de evaluare si ingrijire acordate de asistenti medicali – sub redactia Lucretia Titirca Editura Viata Medicala Romaneasca.
6. Urgente medico–chirurgicale – Lucretia Titirca.
7. Legea 46 /2003, privind drepturile pacientului.
8. Codul de etica si deontologie al asistentului medical generalist al moasei si asistentului medical din Romania (Hotararea 2/2009 a OAMGMAMMR).
B. Pentru postul de infirmiera
1. Ghidul infirmierei – Sora Lungu Nicolae
2. Tehnica ingrijirii bolnavului – dr. Mozes Carol
3. Ordinul MS 916/2006 privind infectiile nosocomiale
4. Ordinul nr.261/2007 pentru aprobarea normelor tehnice privind curatarea si sterilizarea in unitatile sanitare.
5. F. Chiru, G. Chiru – Ingrijirea omului bolnav si a omului sanatos.
C. Pentru postul de bucatar
1. OMSP 916/2006 privind organizarea supravegherii si controlul infectiilor nosocomiale.
2. OMSP 261/2007 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curatarea dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare.
4. Gastrotehnie, I . Mincu (pag. 122 – 151).
5. OMSP 976/1998 privind norme de igiena privind productia, prelucrarea, depozitarea, pastrarea, transportul si desfacerea alimentelor.
Tematica
A. Pentru postul de asistent medical
1. Ingrijirea omului bolnav si a omului sanatos
a. Administrarea medicamentelor;
b. Sondaje, spalaturi,clisme;
c. Recoltarea produselor biologice si patologice – punctiile si recoltari;
d. Evaluarea functiilor vitale;
e. Ingrijirea plagilor;
f. Prevenirea infectiilor intraspitalicesti;
g. Conceptul de precautiuni universal si reguli de baza in aplicarea acestora;
h. Metodologia de supraveghere si control a accidentelor cu expunere la produsele biologice la personalul care lucreaza in domeniul sanitar;
2. Urgente medico-chirurgicale
a. Insuficienta respiratorie acuta; simptomatologie, conduita de urgenta, ingrijiri;
b. Criza de astm bronsic: simptomatologie si conduita de urgenta;
c. Hemoptiza: simptomatologie, conduita de urgenta;
d. Edemul pulmonar acut: factori etiologici principali clasificare, manifestari clinice, conduita de urgenta, ingrijirea in unitatile spitalicesti;
e. Infarctul miocardic acut: semne clinice, conduita de urgenta, ingrijirea in unitatile spitalicesti;
f. Angorul pectoral: simptome, atitudine de urgenta, ingrijiri;
g. Colica biliara: simptomatologie, conduita de urgenta;
h. Hemoragiile digestive superioare: evaluarea cantitatii de sange pierdut, simptomatologie conduita de urgenta, alimentatie, particularitati terapeutice;
i. Insuficienta renala acuta: simptomatologie, conduita de urgenta, conduita in spital;
j. Colica renala nefritica: simptomatologie, conduita de urgenta, retentie acuta de urina cauze obstacole mecanice, simptomatologie, conduita de urgenta;
k. Bronhopneumonia obstructiva;
l. Starile comatoase: etiologia comelor, clasificarea in 4 grade, masurile generale de urgenta.
3. Atributiile asistentei medicale responsabile de salon privind supravegherea prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale.
B. Pentru postul de infirmiera
1. Atributiile infirmierei;
2. Precautiunile universale si expunerea accidentala la produse biologice;
3. Norme tehnice privind curatarea si dezinfectia;
4. Asigurarea conditiilor igienice bolnavilor internati;
5. Norme privind colectarea si gestionarea deseurilor.
C. Pentru postul de bucatar
1. Principii privind conduita comportamentul etic, profesional pentru lucratorii din domeniul alimentar;
2. Norme de igiena;
3. Norme privind productia (industria alimentara);
4. Norme privind prepararea alimentelor (alimentatia publica si colectiva);
5. Norme privind depozitarea si transportul alimentelor;
6. Cercetarea starii de salubritate a alimentelor;
7. Tratamentul termic, etapa preliminara;
8. Tehnici de gastrotehnie;
9. Transformarile suferite de alimente in cursul prelucrarilor culinare.
RELATII SUPLIMENTARE LA SEDIUL SPITALULUI DE BOLI INFECTIOASE SI PSIHIATRIE BAIA MARE, STR. VASILE LUCACIU NR. 72, MARAMURES, TELEFON 0262-216601/141 SAU PE WWW.SBIDVP.RO
Sursa: Emm