Vezi VIDEO
Actuala conducere interimara a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures (DGASPC) a fost criticata ieri, 29 octombrie, de oficialii Consiliului Judetean Maramures (CJ).
Vicepresedintele institutiei, Gabriel Zetea, sustine ca actuala echipa executiva nu are o activitate performanta si a aratat ca pana la finele anului e nevoie sa se puna capat interimatului, tocmai pentru imbunatatirea serviciilor. In acest context, alesii maramureseni au aprobat noua organigrama privind statul de functii ale aparatului propriu, urmatorul pas fiind organizarea concursului pentru desemnarea noilor sefi ai DGASPC.
Interimatul la conducerea DGASPC Maramures se prelungeste din luna iunie. Reprezentantii Consiliului Judetean Maramures s-au aratat nemultumiti de activitatea desfasurata pana acum de echipa executiva a institutiei, aratand ca rezultatele n-au fost pe masura asteptarilor. „Cu totii suntem de acord ca astazi inca ceea ce se intampla la DGASPC nu este la nivelul pe care ni-l dorim. Echipa de conducere, echipa executiva care a inlocuit-o pe cea veche nu face performanta pe care ne-am dorit-o, sunt multe lucruri care trebuie puse la punct”, a declarat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.
Conducerea CJ recunoaste insa ca pentru a putea fi organizat concursul in vederea incetarii interimatului era nevoie sa fie aprobata organigrama si statul de functii ale aparatului propriu al DGASPC. „Scopul pentru care am propus organigrama este de a pune in acord regulamentul cu organigrama si posibilitatea de a organiza concursul pentru definitivarea in functiile publice a celor trei directori care vor participa si vor castiga concursul, deoarece in masura in care vom mai tolera aceasta stare de interimat nu e un lucru benefic pentru nimeni”, a punctat seful administratiei maramuresene, Zamfir Ciceu.
Intr-o prima faza, alesii judeteni au aprobat in sedinta de ieri, organigrama pentru aparatul propriu al DGASPC. In urmatoarea perioada ar urma sa fie avizata organigrama pentru toate serviciile institutiei, mai ales ca la unele compartimente exista un deficit de personal.
„Intocmirea unei organigrame la o institutie este tocmai pentru ca acea institutie sa fie eficienta si sa fie in concordanta cu atributiile pe care le are. Sunt servicii importante pentru preventie, pentru masuri urgente de asistenta si lucreaza in doi oameni, cum ar fi serviciul abuz-neglijenta sau nu avem suficienti manageri de caz pentru monitorizarea copiilor din asistenta maternala sau a celor din plasament”, a explicat unul din consilierii judeteni, Cornelica Ilea.
La randul sau, consilierul Felician Cernestean a punctat ca „daca e necesara o reorganizare a activitatii directiei, aceasta sa se refere legal, concret si fundamental la toata directia, aparat propriu, servicii, case si centre cu mentinerea serviciilor acordate. Sa se realizeze un audit al resurselor umane de un organism extern, unde sa fie analizata incadrarea la fiecare personal. Sa se corecteze deficientele existente. E nevoie de un audit al legalitatii, eficientei si eficacitatii folosirii resurselor umane si a resurselor financiare”.
In cadrul aparatului propriu al DGASPC Maramures sunt prevazute 157 de functii, din care 14 functii contractuale si 143 de functii publice. In prezent sunt vacante insa 71 de functii. Fata de organigrama initiala, conform proiectului de hotarare s-a decis reducerea a opt posturi.
Sursa: Camelia Tocaci