Asociația Autism Baia Mare anunță cu mare interes lansarea proiectului „Laboratorul de creație și grădinărit”, în cadrul căruia vor fi organizate până în luna decembrie 2021 ateliere de creație și grădinărit pentru minim 40 de copii și tineri cu diverse tulburări de dezvoltare.
Grădinăritul este o activitate desfășurată în mediu natural, care poate avea o valoare motivațională foarte ridicată pentru copiii și tinerii cu tulburări de dezvoltare. Pe lângă beneficiile cunoscute: îmbunătățirea dexterității mâinilor, a abilităților de motricitate grosieră și de joacă, ajută la reducerea sensibiltății tactile și oferă o multitudine de oportunități pentru a îmbunătăți abilitățile de limbaj verbal vocal sau de comunicare nonverbală. Prin proiectul „Laboratorul de creație și grădinărit” ne dorim o comunitate empatică și activă în care copiii și tinerii cu tulburări de dezvoltare sunt și se simt valorizați.
Vă așteptăm cu mare drag joi, 7 octombrie, începând cu ora 14 la Centrul de Zi de Recuperare, str. V. Babeș nr. 52 la primul atelier de grădinărit, alături de copiii și tinerii noștri acompaniați de terapeuții și părinții lor. Ne dorim să avem o colaborare cu minim 5 voluntari care să fie pasionați de grădinărit și creație și care se simt confortabil lângă copii si tineri cu dizabilități.
Vom pregăti spațiul pentru plantare, vom vopsi cauciucuri, vom planta lavandă, trandafiri, pomi fructiferi, arbuști fructiferi, diferite flori. Vom semăna plante aromatice în minunatele noastre minisere.
Noi garantăm un context de învățare deosebit, așa că vino cu bună-dispoziție și chef de lucru. Grădinăritul alături de copiii și tinerii cu diferite tulburări de dezvoltare ne poate arăta diferite părți ale personalității lor.
Vino să ne cunoști!
Proiectul este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități prin Lidl România, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România, la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea și implementat de Asociația Autism Baia Mare.
Pentru mai multe detalii: Andreea Iațu, tel. 0742 993 067