Atenție băimăreni, în ultimele zile prin oraș circulă țepari care încearcă să înșele populația prin metoda „colecționarul”.
Metoda este una veche, verificată atât de țepari cât și de oamenii legii care și explică mecanismul.
Cum funcţionează această metodă de înşelătorie. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. După ce sună la numărul de pe afiş află că lucrurile nu stau chiar aşa simplu. “Persoana care sună la numărul de telefon din anunţ este rugată să comunice seria maşinii de cusut. După aceea, i se spune că, într-adevăr, deţine o maşină de cusut originală, însă vrea să cumpere numai câte două, cu seriile apropiate. Când cel care vrea să-şi vândă maşina de cusut veche cu 40.000 de euro spune că nu are nici cea mai mică idee unde poate găsi alta cu serie apropiată, persoana de la capătul firului îi va spune că, din fericire, chiar ştie o persoană care deţine maşina dorită”, aflăm de pe site-ul infoalert.ro. Poliţiştii spun că vânzătorul este înştiinţat, în cele mai multe cazuri, că persoana care vinde „perechea“ maşinii de cusut este în vârstă sau cu dizabilităţi, nu poate pleca de acasă şi vinde maşina la un preţ „modic“, între 1.000 şi 1.500 de euro.
Cel care speră că se va îmbogăţi vânzând o vechitură va face un calcul simplu şi va constata că, dacă vinde două, va avea un profit de cel puţin 65.000 de euro. Persoanele care cad în această capcană cumpără maşina de cusut, după care sună , însă la acel număr de telefon nu mai răspunde nimeni. Astfel, banii intră în buzunarele escrocilor, care nu fac altceva decât să vândă o vechitură cu un preţ cuprins între 1.000 şi 1.500 de euro.