Vezi VIDEO
Incertitudine totala in privinta cladirii in care isi desfasoara activitatea Directia de Venituri Baia Mare. Pana la clarificarea situatiei juridice a imobilului, municipalitatea a dispus sa se construiasca, din bani publici, un tunel ca sa protejeze cetatenii veniti sa isi achite darile la stat, dar si autovehiculele, de caramizile si bucatile de tigla care se desprind de pe acoperis.
Municipalitatea baimareana a decis sa protejeze cetatenii de caramizile care se desprind de pe acoperisul sediului Directiei de Venituri, situat pe strada Crisan din Baia Mare. Asta in timp ce reprezentantii primariei nu stiu daca imobilul in care functioneaza institutia va ramane in patrimoniul local sau va fi retrocedat vechiului proprietar, respectiv Ordinul Minoritilor.
“In acest moment, situatia juridica a tunelului este incerta. Ca si celelalte cladiri din Centrul Vechi, ar putea fi retrocedata vechiului proprietar. Ca atare, legea nu ne permite sa investim bani publici in proiecte care vizeaza cladiri in curs de retrocedare. Pana in acest moment, am procedat la realizarea unei sigurante a trecatorilor de pe strada Crisan si a celor care vin sa isi plateasca datoriile catre stat la Directia de Venituri, printr-un tunel pietonal de protectie”, a precizat Traian Florea, seful Directiei Tehnice, din cadrul Primariei Baia Mare.
Potrivit acestuia, ideea de a realiza o astfel de constructie a venit la sesizarea reprezentantilor Directiei de Venituri, care s-au plans sefilor din primarie ca bucatile de tigla si caramizi se desprind din imobilul vechi de mai bine de 100 de ani, constituind un real pericol. Seful Directiei Tehnice da asigurari, insa, ca se va proceda la reabilitarea in totalitate a cladirii, in cazul in care aceasta va ramane in proprietatea Consiliului Local.
“Sunt doua variante. Daca va fi retrocedata Ordinului Minoritilor, atunci acestia au datoria sa refaca imobilul in termen de cinci ani de la data in care reintra in posesia acestuia. Daca va ramane la noi, atunci avem aceeasi datorie. Cladirea este monument de ordin A. E de mentionat ca reabilitarea poate fi realizata doar de catre firmele agreate de catre Ministerul Culturii”, a explicat Florea.
Reprezentantul primariei spune ca tunelul realizat pana acum a costat 14.175 lei cu TVA inclus, bani din bugetul Consiliul Local, si a fost realizat de firma Rustic SA, cea care a reabilitat si Turnul Stefan. La realizarea sa s-a lucrat patru zile, timp de 16 ore, in regim de urgenta.
“Speram sa putem sa-i asiguram pe cetateni ca nu exista pericole in cazul in care au drum la Directia de Venituri”, a spus primarul interimar al Baii Mari, Mircea Dolha.
Sursa: Catalin Tineghe