Drumul de 2,5 milioane de euro a fost finalizat la Coroieni. Proiectul a fost finanțat de AFIR și servește la accesul către Mănăstirea Sfântul Ilie.
Mănăstirea este situată în stânga drumului județean Tg. Lăpuș – Gâlgau, pe dealul numit Gruiul Rotund Drumul proaspăt realizat străbate 2,5 kilometri din acest deal, ducând la un complexul monahal așezat într-o poiană pitorească, înconjurată de păduri de fag, unde se întâlnesc hotarele a cinci sate: Fântânele, Vălenii Lăpușului, Coroieni, Drăghia și Dealu Mare.
Gavril Ropan a spus: ”PNDL este un program foarte important pentru comunităţile noastre, iar în Coroieni am obţinut finanţări şi pe PNDL1, lucrările fiind deja executate. Astfel, am beneficiat de 5,6 milioane de lei pentru alimentare cu apă în satele Coroieni, Drăghia şi Baba. O altă alocare importantă, primită de la MDRAP, pe PNDL1, a fost pentru reabilitarea DC 55, între Coroieni şi Vima Mică, finanţarea fiind de 6,1 milioane lei, lucrare finalizată în 2016. Alte proiecte finalizate: reabilitarea căminului de bătrâni din Coroieni, a căminelor culturale din Drăghia şi Baba şi asfaltarea a 2 km de drum în Coroieni, spre Mănăstirea Sf. Ilie, cu o finanţare de 2,5 milioane euro de la AFIR. Tot la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) am depus un proiect de 1 milion euro, pe Măsura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor din comună, iar documentaţia a fost declarată eligibilă. În ceea ce priveşte PNDL2, avem proiecte în aşteptare, cel mai important fiind canalizarea în Coroieni, Drăghia şi Baba. La semnarea contractelor pe PNDL2, am dorit să fie prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Valer Zetea, pentru a putea să-i mulţumim pentru sprijin şi implicare, dar şi pentru colaborarea exemplară pe care am avut-o în toţi aceşti ani. De 14 ani de când sunt primar, în şedinţele de Consiliu Local am făcut doar administraţie şi acelaşi lucru este valabil pentru toţi colegii mei”.