Gheorghe Piperea este fondatorul societății de avocatură „Piperea & Asociatii”. A fost pentru o scurtă perioadă judecător (1994-1996), iar din 1996 este membru al Baroului Bucuresti, fiind ales, în anul 2007, membru al Consiliului Baroului București. Domeniile sale de specialitate sunt insolvența, societățile comerciale, piața de capital, protecția consumatorilor, legislația în domeniul sănătății, dreptul transporturilor și dreptul bancar.
Piperea este în același timp profesor de drept comercial și dreptul transporturilor în cadrul cursurilor de licență de la Universitatea din București, și susține și cursul de dreptul falimentului din cadrul programului de studii masterale „Dreptul afacerilor” din cadrul aceleiași universități.
Acesta este foarte revoltat pe actualul guvern și asta reiese din ultima postare de pe facebook:
„Guvernul de dreapta, haiduc pe invers, ia de la saraci si da la bogati.
Noaptea, ca cinstitii, captivii multinationalelor din guvern acorda un ajutor de stat de 330 de milioane de euro companiilor energofage, pentru a le asigura un cost al energiei mai redus.
Din 1 ianuarie 2020 se scumpeste (din nou) energia si nu se cuvine ca societati ca Alro Slatina (detinuta de rusi), Dacia Renault (detinuta de francezi), Sidex (detinuta de indieni), Petrom (detinuta de austrieci si, indirect, de rusi) sa piarda din „competitivitate” platind pretul obisnuit al energiei, ca toata lumea.
In afara de faptul ca este ciudat ca niste multinationale, campioane ale eficientei, cinstei, viziunii si planificarii stiintifice, sa astepte cu mana intinsa ajutoare de la guvern, stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 mil euro se putea construi o parte din autostrada Bucuresti – Iasi – Suceava, un spital regional sau doua, o mie de scoli de la tara cu apa curenta si canalizare. Stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 de mil euro ar fi putut fi salvate de la faliment oricare dintre aceste intreprinderi publice : Tarom, Metrorex, Compania Energetica Oltenia, CFR Marfa, Posta Romana, Elcen sau Compania Energetica Hunedoara, unde lucreaza mai mult de 100 de mii de angajati (ca tot sustine ministrul economiei ca salveaza locuri de munca prin aceasta pomana). Stai si te intrebi daca nu cumva, cu acesti bani, ar fi putut fi sprijiniti cei un milion de (cvasi)faliti de contractele cu bancile ca sa isi recapete viata furata.
Stai si te intrebi si atat.
Pentru ca 2/3 dintre alegatori spun ca e foarte bine ceea ce se intampla. Haiducia pe invers este cool, ciuma rosie e naspa rau. Ai naibii comunisti, cum incercau ei sa ia de la gura saracelor multinationale.
PS Ce nu stiati este ca certificatele de emisii de CO2 sunt platite de noi, consumatorii casnici, odata cu factura la energie. Marii consumatori industriali, energofagi, sunt scutiti de acest cost. Ce nu stiati este ca aceasta pomana oferita companiilor energofage este de cca 500 de mil euro anual. Adica un pic mai putin decat bugetul anual al serviciilor secrete. Ce ar putea face societatea noastra cu acest miliard de dolari aruncati in aceste gauri negre? Lasati, nu va mai bateti capul.” – a scris avocatul, pe pagina personală de facebook