12 orașe printre care și Baia Mare au intrat în prestigioasa competiție pentru Capitala Europeană a Tineretului, ediția 2022.
„Cea mai mare valoare a orașului nostru, a Băii Mari, este diversitatea. Diversitatea culturală, diversitatea etnică, diversitatea religioasă. Este vorba despre generozitate, despre prietenie și despre cum dezvoltăm lucrurile și aici în Baia Mare și în România. N-o să facem România de râs, vom reprezenta România așa cum a făcut-o și Clujul, la cel mai înalt nivel și până în 2022 vom face și împreună cu Consiliul Județean care are în proprietatea lor și un aeroport pe care să vină și mai multe avioane, vom face și conectivitatea rutieră mult mai amplă și pe de altă parte vom genera pe partea de cultură, pe partea de sport, pe partea de educație și pe partea de educație non-formală mult mai multe oportunități și vom genera proiecte la nivel național împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și primul proiect poate să fie acela de a genera unități de cazare specifice, cum vedem în Germania, în Franța, în Austria, pentru tineret în România, o rețea care să o gestioneze și să o coordoneze și să o valideze Ministerul Tineretului și Sportului și s-o finanțeze din Fonduri Europene, acele hosteluri pe care le vedeți peste tot și care pot fi finanțate din fonduri europene, dacă nu suntem atât de plafonați încât să pierdem fondurile europene”, a subliniat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare la anunţarea candidaturii.
“Urban Youth Circle (Cercul Urban de Tineret) este conceptul și propunerea oraşului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului din 2022. “Cercul Urban de Tineret” este un program original și inovator care vizează abordarea temei sustenabilității într-un mediu urban și regional axat pe participarea tinerilor în acest proces. Programul adresează tema cercului inovării și durabilității umane în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, bazându-se pe implicarea și participarea activă a tinerilor în comunitate. Provocările cu care se confruntă orașele pot fi depășite în moduri care să le permită să continue să se dezvolte și să crească, îmbunătățind în același timp utilizarea resurselor și reducând poluarea și sărăcia. Viziunea noastră pe termen mediu și lung cu privire la Baia Mare este cea a unui oraș cu oportunități pentru toți, cu acces la servicii de bază, energie, locuințe, transport și altele. Această candidatură este un pas care ne duce mai aproape de realizarea acestui vis”, a spus Dani Orza, preşedinte FONTMM.
Vom afla lista scurtă a celor maximum 5 finaliști în data de 11 martie 2019. Fiți cu noi pe acest drum european!
Pentru a susține candidatura orașului nostru, puteți da un like la pagina de facebook.