Vezi VIDEO
Noua lege a salubrizarii si prevenirea abandonului scolar au fost doua dintre subiectele discutate marti, 16 decembrie, la sedinta extraordinara a Consiliului Local Baia Mare. Astfel, a fost aprobat un proiect ce prevede intocmirea documentatiei de fundamentare cu privire la realizarea de noi investitii in domeniul salubrizarii, dar si altul care are in vedere derularea unor programe de tip “Scoala dupa scoala” in fostele zone industriale.
Alesii baimareni au aprobat ieri si un proiect de hotarare ce vizeaza rectificarea bugetului general al municipiului Baia Mare pe anul 2014, respectiv unul privind executia bugetelor aferente trimestrului IV. Edilul baimarean a vorbit si despre importanta realizarii documentatiei de fundamentare cu privire la realizarea investitiilor impuse de modificarea legislatiei comunitare si nationale pentru buna executare a serviciului de salubrizare la nivelul municipiului si despre prelungirea duratei contractului de delegare a acestui serviciu, contract incheiat cu societatea Drusal.
“Consiliul Local a aprobat, la un moment dat, prelungirea contractului pana in 2018. A aparut legislatia noua cu privire la salubrizare si au fost incluse cateva chestiuni legate de investitii si modul cum se opereaza pe raza unei autoritati administrative. Mai mult, noi avem in lucru si este aproape finalizat studiul de oportunitate privind concesionarea serviciului public de salubrizare.
As dori, prin acest proiect, sa dispunem directiei de specialitate sa realizeze aceasta documentatie si la urmatoarele sedinte sa analizam studiul de oportunitate, coroborat cu documentatia de fundamentare si sa decidem in consecinta si raportat la lege. Putem anula prelungirea contractului si sa regandim modul in care, pe de o parte, planificam viitoarele investitii dar si felul in care legea ne impune sa stabilim modul de colectare, pe doua sau patru fractii, modul in care trebuie facuta sortarea si alte chestiuni ce tin de mediul inconjurator”, a precizat Catalin Chereches.
Consilierii locali au aprobat ieri si depunerea proiectului “Asistenta educationala si educatie remediala”, ce prevede programe de tip “Scoala dupa scoala” si educatie de tip “A doua sansa” pentru prevenirea abandonului scolar in fostele zone industriale.
Proiectul se va derula in intreaga tara, la nivel de regiuni. Pentru regiunea Nord proiectul va cuprinde circa 500 de copii, dintre care 200 vor fi din Baia Mare, valoarea lui fiind de 6.5 milioane de lei.
Sursa: Tania Purcaru