“11 noiembrie, data la care va fi organizat acest targ, ar putea fi considerata si ziua orasului. E un moment important pe care vrem sa il marcam intr-un mod deosebit. Cred ca e o premiera nationala”, a declarat primarul Cristian Anghel.
Manifestarea va avea loc la Centrul Milennium, iar printre invitati se vor numara multi specialisti in domeniul branding-ului, proprietatii intelectuale si industriale cum sunt cei de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), dar si reprezentanti ai Centrului de Pregatire Profesionala in Cultura.
Administratorul Centrului de Afaceri Milennium, Petre Mitru, a precizat ca manifestarea a fost denumita “Targul IntelectuAL de Sfantul Martin” pentru ca se incearca o trimitere la istorie.
In documentul regal care dadea dreptul baimarenilor sa organizeze targuri anuale se stabilea ca acestea trebuie sa aiba loc “incepand cu prima duminica inainte de sarbatoarea Sf. Martin Marturisitorul, si durand 15 zile inclusiv dupa aceea, dupa dreptul orasului Kasovia, cu aceleasi libertati, din plenitudinea maiestatii sale regale, credinciosilor nostri mai-sus zisi”.
“Acest drept regal a fost uitat de baimareni. Acum in municipiu nu se mai organizeaza deloc targuri, ceea ce e o pierdere. Aceasta prima editie va fi o sesiune deschisa in care vor avea loc prezentari si chiar un workshop pe teme de branding. Anul viior vom extinde insa manifestarea”, a mai aratat Petre Mitru, convins ca “Targul IntelectuAL” va fi un succes.
Manifestarea e programata sa inceapa la ora 9.30 si se va incheia in jurul orei 16.30. Pentru anii urmatori, autoritatile se gandesc sa organizeze doua sau chiar trei zile de targ in care sa fie prezentate inclusiv produse “made in Maramures” – de la inventii, la obiecte si alimente traditionale, brand-uri sau chiar proiecte diverse de protejare a creatiilor autentice.
Sursa: Larisa Tivadar