Astăzi vom afla amănunte esențiale de la cei doi studenți implicați în organizarea evenimentului academic, Andrei Cicedea și Ionuț Bălănean.
Colaborarea, cheia succesului
Andrei Cicedea și Ionuț Bălănean sunt studenți ai Facultății de Științe din Baia Mare, doi băieți cu inițiativă, implicați și dedicați muncii lor. Din aceste motive au ajuns să colaboreze cu profesorul și coordonatorul XGEN Next 100, Cosmin Sabo. Ei au legat ideile și au creionat proiectul XGEN Conference.
Ideea de hackathon a fost adusă de către Andrei, care declară:
„Din primul an de facultate am avut un vis: acela de a aduce conceptul de hackathon și în Baia Mare.”
Suportul lui Ionuț și colaborarea bună cu restul echipei de organizare sunt caracteristicile pozitive care vor face din hackathon o reușită. La fel consideră și Ionuț:
„Cred că participarea oricărei persoane în organizarea unui eveniment se bazează pe aptitudini. Eu sunt bun pe un domeniu, alții pe alt domeniu. Iar faptul că în organizare avem oameni buni pe toate domeniile, ne va aduce succesul.”
Andrei și Ionuț au dedicat foarte mult timp organizării evenimentului din luna mai, dar nici unul dintre ei nu regretă nopțile pierdute pentru ceea ce va fi XGEN Conference.
Andrei ne declară:
„Este o experiență unică, interesantă și din care am de învățat extrem de mult.”
Legat de momentele dificile întâmpinate în demersurile pentru acest proiect, Andrei consideră că imaginea și conceptul conferinței au fost elementele cele mai grele, asta pentru că sunt și cele mai importante.
Beneficiile participării la XGEN Conference
Ionuț împărtășește cu noi o mică idee și ne spune că, dacă era în postura de concurent la XGEN Conference, ar fi ales secțiunea R&D, cu un proiect pe bază de creativitate, mai exact pe grafică vectorială sau 3D.
Organizatorii consideră că acest eveniment este o oportunitate pentru toți studenții deoarece participanții au șansa să atingă beneficii pe toate planurile. Conferința XGEN este importantă pentru fiecare student deoarece, pe lângă plusul din CV, conferința aduce cu sine dezvoltarea personală. De asemenea, trebuie luat în calcul și fondul de premii de 30.000 de lei.
Andrei vede activitatea lui ca pe o amintire pe care o să le-o povestească și nepoților:
„Am construit, dintr-o idee, un proiect de continuitate care peste ani sunt singur că va însemna mult pentru Facultatea de Științe și chiar pentru Baia Mare.”
Atât Andrei, cât și Ionuț, le recomandă tuturor studențiilor să se înscrie cât încă mai pot, deoarece acest proiect le este benefic și trebuie să îl vadă ca o oportunitate.
„Orice vis poate deveni realitate”
Următoarea etapă în desfășurarea evenimentului are în vedere punerea la punct a detaliilor logistice și asistarea jurizării lucrărilor înscrise la R&D.
Referitor la impactul conferinței asupra stundeților, Ionuț este de părere că totul merge pe drumul cel bun, proiectul fiind văzut și apreciat pozitiv de mulți studenți și profesori.
În finalul discuției, Andrei Cicedea ne transmite:
„Vreau să le multumesc tuturor oamenilor care ne ajută și susțin. Și vreau să le amintesc că prin multă muncă, pasiune și dăruire orice vis poate deveni realitate.”
Comments 1