Zmeura contine multa vitamina C, minerale si antioxidanti, fiind benefica impotriva oboselii si pentru o mai buna digestie, relateaza joi passionsante.be. Acest fruct este deosebit de bogat in magneziu, calciu si fier, precum si in diferite vitamine (25 mg de vitamina C la 100 g), fiind in schimb destul de perisabil: se poate pastra in frigider cel mult doua-trei zile.
Datorita continutului ridicat de fibre, zmeura este recomandata impotriva constipatiei, iar celuloza grabeste tranzitul intestinal. Totusi, in cazul fragilitatii mucoasei intestinale, este preferabil sa nu se consume prea multa si cel mai bine in stare prelucrata (de exemplu suc). Fiind hipocalorica (38 kcal/100 g), zmeura se recomanda la deserturile usoare, carora le da culoare.
Continutul bogat in magneziu si fier o fac sa fie un bun remediu natural impotriva oboselii. Este cel mai bogat fruct in acid elagic, polifenol antioxidant care contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.
Antocianinele (antioxidanti) pe care le contine zmeura constituie un ajutor pretios impotriva imbatranirii pielii, ameliorand elasticitatea si densitatea acesteia. Contribuie si la reducerea rosetii prin intarirea rezistentei micilor vase sanguine ale epidermei (antocianinele sunt ideale in masti sau lotiuni pentru atenuarea cuperozei), incheie passionsante.be.
Sursa: Agerpres