O neobisnuita poveste de dragoste dintre doua microorganisme, transpusa in benzi desenate de o fosta cercetatoare nipona, a devenit foarte populara in randul cititorilor din Japonia, informeaza vineri EFE. Aventurile celor doua microorganisme prezentate deja in doua volume au ca protagonisti o euglena (alga unicelulara cu proprietati vegetale si animale cu o lungime de sub 0,1 milimetri) care ia aspectul unui tanar zvelt si un tardigrad (nevertebrata care traieste in apa potabila sau in habitatele marine) care se transforma in fermecatoarea tanara Kumako.
Seria de benzi desenate, intitulata „Midorimushi wa midori desu ka? Mushi desu ka?”, il prezinta pe Printul Euglena dotat cu supraputeri, precum „superfotosinteza’, care o intalneste pe frumoasa Kimako. Cele doua personaje sunt insotite de fiinte umane intruchipate de cercetatorii care lucreaza in laborator.
„S-ar putea ca desenele mele sa fie simpla fictiune, dar sunt pline de personaje pozitive”, a declarat autoarea, Marie Hadori, intr-un interviu publicat de editia digitala a ziarului Asahi. Hadori a lucrat ca cercetator in domeniul microbiologiei la departamentul de stiinte al prestigioasei Universitati din Tokyo.
Autoarea, care deseneaza din copilarie, a avut aceasta idee cand a realizat o serie de ilustratii pentru o publicatie. Prima serie, aparuta in 2012 intr-o revista pentru adolescenti, a avut un asemenea succes, incat Hadori a realizat o continuare intitulata „Micronest”, inspirata din acelasi univers al microorganismelor.
Sursa: Agerpres