Aceasta reteta simpla se pregateste in cateva minute. Poti folosi fie capsuni proaspete, fie capsuni congelate. Trebuie sa gusti macar o data bilele de capsuni in aluat de cartofi si pesmet. Cu siguranta te vei indragosti de gustul lor delicios si vei dori sa le prepari iar si iar.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 kg cartofi fierti in coaja
- 300 gr faina de grau, 1 ou
- Un praf de sare
In plus:
- 30 capsuni proaspete sau congelate
- 500 gr pesmet, 150 gr unt topit
- 150 gr zahar
Mod de preparare:
Spalam cartofii si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Putem verifica cu o furculita daca au fiert suficient. Cand sunt gata, se scot din apa si se lasa putin la racit.
Dupa cateva minute, se decojesc cartofii, se dau prin razatoare, apoi se pun intr-un bol mare si se amesteca cu faina de grau, oul si un praf de sare.
Se formeaza un aluat neted. Se intinde aluatule blatul de lucru presarat cu faina si se taie in patratele mici.
Pe fiecare patratica de aluat se asaza cate o capsuna (proaspata sau congelata). Se formeaza apoi cate o bila din fiecare bucata de aluat.
Se pun bilele de aluat la fiert in apa sarata. Cand plutesc la suprafata, inseamna ca sunt aproape gata, asa ca se mai lasa pe foc inca 2 minute.
Intr-o farfurie se pune pesmet, iar in alta unt topit amestecat cu zahar. Se trec bilele de capsuni prin pesmet si mai apoi prin amestecul de unt si zahar. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!