Studiul – realizat de organizatia guvernamentala Wrap – releva ca britanicii arunca la cosul de gunoi aproape o treime din alimentele cumparate, informeaa Rompres.
Cele mai multe dintre aceste deseuri ajung la gropile de gunoi de la marginea oraselor, unde incep sa se degradeze si sa formeze gaze cu efect de sera, precum metanul.
Studiul – care face parte dintr-o campanie de combatere a schimbarilor climatice – doreste sa le reaminteasca britanicilor ca aproximativ o cincime din emisiile de carbon sunt cauzate de producerea, procesarea, transportarea si stocarea alimentelor.
Jenny Price, membra a Wrap, a declarat ca exista mai multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a preveni irosirea alimentelor.
”Sunt lucruri simple, precum cercetarea frigiderului, inainte de a merge la cumparaturi. Oamenii trebuie sa stie ce nu au nevoie sa cumpere. Altfel, alimentele mai vechi decat cele cumparate vor fi aruncate”, a declarat Price.
Sursa: Ioana Osan