Consilierii județeni s-au întâlnit joi, 27 noiembrie în ședința ordinară pentru a dezbate și pentru aproba 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi.
Primul proiect votat de aleșii județeni a fost cel privind aprobarea taxelor şi tarifelor pentru anul 2018. S-a aprobat, apoi, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2017, dar și contribuția Consiliului Judeţean Maramureș la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. Consilierii județeni au aprobat și defalcarea pe drumuri judeţene şi activităţi a sumelor aprobate prin H.G. nr. 673/2017, acordarea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, dar și actualizarea PT 2013 – 2019 prin suplimentarea numărului de curse din graficul de circulaţie.
Un proiect extrem de important pentru care s-a aprobat cofinanțarea este „Cross border Cooperation for Disaster Prevention and Management from the Carpathians to the Tisza – CoopCarTis”, – Cooperarea transfrontalieră pentru prevenirea și gestionarea dezastrelor de la Carpați la Tisa – CoopCarTis -, propus spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020.
În cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie, aleșii județeni au aprobat Statul de funcții al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Organigrama şi Statul de funcții la Muzeul Județean de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare, Organigrama şi Statul de funcții la Școala Populară de Artă „Liviu Borlan“ Baia Mare, Organigrama şi Statul de funcții la Ansamblul Folcloric Național „Transilvania“, Organigrama şi Statului de funcții la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare“, dar și transformarea unor funcții publice de execuție vacante în Statul de funcții al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Maramureș.
Alte proiecte au privit reorganizarea comisiei speciale pentru întocmirea şi modificarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Județului Maramureș, dar și încetarea calității de membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare sau în Consiliul de Administrație al Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan“ Baia Mare a unor consilieri județeni care fie au părăsit Consiliul Județean din motive diverse, fie au ajuns în executivul administrației județene (cazul vicepreședintelui George Moldovan). S-a votat, apoi, modificarea și completarea unor comisii de specialiate ale Consiliului Județean Maramureș, desemnarea lui Cornel Varga ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică precum și desemnarea lui Gheorghe Grad și Gyongyike Bondi ca reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureş în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare.