Vremea a fost în 15 ianuarie apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros și pe arii extinse a nins. Cantitatea maximă de apă căzută a fost de 5.0 l/mp, la Târgu Lăpuș. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană de până la 97 km/h, la Vf. Iezer, viscolind ninsoarea și spulberând zăpadă. Temperaturile maxime au fost de -2 grade la Baia Mare, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și -1 grad la Sighetu Marmației.
Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 112 cm, la Cavnic.
La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -5 grade la Târgu Lăpuș și -2 grade în Baia Mare.
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale. Stratul de zăpadă frământată este depus pe toate sectoarele și măsoară până la 1 cm.
Trafic restricționat în Pasul Gutâi pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone , până la ora 11.00, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire
Pe DN 18, în Pasul Gutâi, stratul de zăpadă frământată depus măsoară pe unele porțiuni și până la 4 cm.
Ninge abundent în pasul montan, iar în acest context, administratorul drumului național și Serviciul Poliției Rutiere Maramureș au solicitat restricționarea accesului în pasul montan a autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, până la ora 11.00, pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire.
Sunt în pasul montan filtre ale poliției rutiere în pasul montan, la Mara și Baia Sprie. Acestea verifică echiparea adecvată pe timp de iarnă cu anvelope și lanțuri. TIR-urile care sunt acum în pasul montan sunt lăsate să treacă pentru a nu bloca circulația și a începe lucrările de deszăpezire. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop.
Pe DN 18B, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 3 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 21 utilaje și au împrăștiat 54 tone sare. S-a utilizat o cantitate de 1000 litri clorură de calciu.
Nu sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică a localităților. Nu au fost alte solicitări pentru suspendarea cursurilor la unități de învățământ.
Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Lăpuș, Suciu, Cavnic, Săsar, Firiza și Nistru. Poduri de gheață sunt prezente pe cursurile râurilor Mara și Bârsău, iar pe cursurile râurilor Iza, Boicu, Botiza, Mara, Cosău, Cavnic și Firiza sunt poduri de gheață cu ochiuri.
Stratul de zăpadă măsoară: 118 cm la Cavnic și Firiza, 111 cm în Pasul Gutâi, 100 cm la Baiut, 72 cm la Coroieni, 65 cm la Grosii Tiblesului, 52 cm la Răzoare și Lapusel, 50 cm în Poiana Borșa și Baia Borșa, 47 cm la Târgu Lăpuș 42 cm în Baia Mare, 27 cm la Ocna Șugatag, 26 cm la Sighetu Marmației.
Vremea se va încălzi astăzi față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul zilei, vor cădea precipitații mixte favorizând depunerea de polei. La munte vor predomină ninsorile. Izolat cantitățile de apă pot depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare ziua care la rafală vor atinge 45-50 km/h, iar în zona montană în general cu viteze de 65-80 km/h, pe crește suflând tare cu rafale de peste 90-100 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând puternic zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.