Vezi VIDEO
Daca va trec toate apele si schimbati hainele de doua-trei ori pe zi din cauza transpiratiei excesive, e bine sa consultati un medic pentru ca s-ar putea sa suferiti de boli grave. Diabetul, hipertiroidia si tulburarile cerebrale sunt cateva dintre afectiunile care se pot ascunde in spatele unei transpiratii abundente. Nu e cazul sa va alarmati si sa dati fuga la cabinet, pentru ca in aceste zile, cand temperaturile sunt de 32-33 de grade Celsius, e firesc sa audati mai mult.
Transpiratia este un proces natural si sanatos pe timpul verii, a practicarii unui sport sau in perioade in care suntem mai stresati decat de obicei. Medicii atrag insa atentia ca in cazul in care pe langa transpiratia abundenta, maramuresenii se confrunta cu palpitatii, sete persistenta, slabiciune si oboseala e cazul sa le ceara ajutorul.
“Sunt anumite boli care tipa prin aceasta transpiratie abundenta, prima data ne referim la diabet. Pe urma ne putem referi la niste tulburari hormonale ale tinerilor care se asociaza pe un sistem nervos mai labil si din cauza stresului si a emotiilor se accentueaza. Cred ca doua-trei schimburi pe zi ar fi un semnal de alarma sa se prezinte la medic”, a spus medicul de familie Felicia Borz.
Intr-o prima faza, in lupta cu transpiratia specialistii recomanda folosirea antiperspirantelor, a cremelor tratament, ceaiurilor si chiar a unor pernite absorbante care se lipesc in interiorul hainelor. De asemenea, se mai utilizeaza ceaiurile de salvie si de scoarta de stejar.
“Exista din gama dermatocosmeticelor creme de tratament care au o schema bine stabilita in decursul unei saptamani si se reduce foarte mult transpiratia. Mai exista pernite antiperspirante care se pot pune la camasa, fie in varianta pentru femei, mai micute, si pentru barbati, care absorb transpiratia ca un fel de tampon si apa ramane la nivelul pernitei, iar dupa se arunca si se schimba”, a explicat farmacista Margareta Kosa.
Pentru a vedea daca in spatele transpiratiei abundente se ascund anumite boli, medicii chestioneaza maramuresneii, ii consulta si le recomanda sa faca anumite analize.
Foto: transpiratie (c) cosmeticsurgerytoday.com
Sursa: Adina Timis