Călin Georgescu consideră că votul este un drept câștigat și anunță că duminică, la ora 8.00, merge la secția de votare din Mogoșoaia și va aștepta să voteze.
„Călin Georgescu consideră că votul este un drept câștigat. De aceea, domnia sa crede că este dreptul românilor să fie mâine în fața secțiilor de vot, să aștepte să fie primiți, să aștepte ca democrația să învingă prin puterea lor. Unul lângă unul la vot, mâine vor putea crea hora democrației. Călin Georgescu va fi mâine la secția de votare din Mogoșoaia (la ora 8:00) și va aștepta să-și poată exercita dreptul de vot. Poporului român – nimeni, niciodată nu trebuie să-i mai închidă ușa în nas, în special instituțiile statului. Statul trebuie să fie deschis către oameni, nu închis”, anunță echipa sa de campanie.
El cere deschiderea secțiilor.
„Buletinele sunt tipărite, românii vor să voteze! Dl. Georgescu cere instituțiilor să lase românii să-și aleagă destinul lor și nu alții să aleagă pentru ei. În ‘89 românii și-au câștigat dreptul la libertate și astfel și-l vor exprima. Instituțiile statului au obligația de a-și deschide calea spre democrație”, se arată în finalul comunicării.
BOR: Îndemnăm preoții și credincioșii să nu participe la proteste împotriva CCR
Patriarhia Română îndeamnă preoții și credincioșii să nu participe, duminică, la proteste și mișcări de stradă împotriva Curții Constituționale a României și a altor instituții ale Statului Român. „Biserica promovează rugăciunea şi pacea sufletească pentru binele societăţii”, arată BOR.
„Pe grupurile reprezentanţilor unor partide politice s-a stabilit ca aceștia să meargă mâine, duminică, 8 decembrie 2024, în parohii, pentru mobilizarea credincioșilor, în vederea organizării unor proteste și mișcări de stradă împotriva Curții Constituționale a României și a altor instituții ale Statului Român. În acest context, adresăm un îndemn către parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Bucureștilor, precum şi către parohiile şi mănăstirile din celelalte eparhii, ca preoții, monahii și credincioșii să nu se implice şi să nu participe la astfel de acțiuni contrare atât legii, cât și păcii sociale”, potrivit unui comunicat de presă.
Potrivit BOR, astfel de instigări pot avea consecințe negative, atât asupra clericilor, cât și asupra credincioșilor.
„În concluzie, reamintim că Biserica promovează rugăciunea şi pacea sufletească pentru binele societăţii”, încheie Biroul de presă al Patriarhiei Române.