Vezi VIDEO
Un grup de zece baimareni au decis sa urce pana la aproape 6.000 de metri altitudine, pe cel mai inalt munte de pe continentul african, pentru a ajuta o mama singura ce isi creste de pe o zi pe alta cei sapte copii. Temerarii si-au propus ca in urma acestei campanii, “Kilimanjaro for Hope”, sa stranga suma de 25 000 de euro si sa ofere sansa la o viata noua familiei Bordei.
Anisoara Bordei este o mama singura cu sapte copii care, dupa ce a suferit abuzurile unui sot violent si alcoolic, si-a luat viata in propriile maini si a plecat in necunoscut, fara o locuinta sau o sursa de venit. Cei opt locuiesc acum cu chirie, intr-un apartament cu doua camere.
Anisoara are un serviciu stabil de 8 ani si, cu putinul pe care il are, si-a trimis copiii sa studieze violoncelul si pianul, limbile straine si dansul. Pentru ei, cei 10 baimareni vor sa urce pana pe varful muntelui Kilimanjaro.
“Radu Negulescu a avut ideea sa adune in jurul lui o serie de oameni cu totul si cu totul speciali si, impreuna, sa escaladeze Kilimanjaro, pentru un proiect al organizatiei noastre, un proiect in care este implicata o familie cu sapte copii, care in lipsa acestei initiative ar fi rupti de parinti si ar ajunge intr-o institutie unde nu ar avea parte de iubire, de prietenii lor de o viata, ar fi scosi din comunitatea lor, din scolile unde merg acum, iar ce ar urma sa se intample ulterior este greu de descris in cuvinte.
Acest tip de challenge, care se numeste un challenge extrem, este un tip de proiect pe care, de acum inainte, il vom implementa in organizatie si vom incerca sa il facem anual si sa putem sa atragem oameni puternici in proiecte puternice, cum sunt cele ale organizatiei pe care o reprezint”, a declarat Stefan Darabus, director HHC Romania.
O multime de oameni pun umarul ca familia Bordei sa isi poata vedea visul cu ochii. Organizatia Hope and Homes for Children, care i-a sprijinit in diferite momente cruciale pentru a pastra familia impreuna, le este alaturi si acum. Cei 10 membri ai Team Hope (Radu, Adina, Gabi, Zoli, Cristi, Ionel, Angi, Tudor, Marius si Cosmin) vor urca 41 de kilometri pe Kilimanjaro si fiecare pas al lor ii va aduce pe copii mai aproape de o viata decenta, mai aproape de normalitate.
“Cred ca cel mai important obiectiv al nostru este sa dam un exemplu, la nivel de comunitate, sa aratam ca se pot face lucruri cu impact social in mod proactiv, fara sa fie nevoie de un apel din partea ONG-urilor. Absolut oricine are puterea sa faca ceva pentru comunitatea din care face parte, fara sa fie chemat sa o faca”, a declarat Radu Negulescu, initiatorul acestei campanii.
Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a declarat ca aceste initiative sunt modele de urmat pentru fiecare baimarean in parte si pentru fiecare roman care doreste sa isi lase amprenta in comunitate. Primarul le-a oferit celor zece temerari steagul Municipiului Baia Mare, ce urmeaza sa fie ridicat pe varful Kilimanjaro, la finalul expeditiei.
“Intotdeauna o comunitate, o societate are nevoie de modele si de exemple. Fiecare dintre ei sunt astfel de modele, atat prin ceea ce fac in viata lor personala si profesionala, cat si prin acest demers absolut emblematic, care eu cred ca va fi urmat de foarte multi baimareni, maramureseni si romani, dornici sa isi lase amprenta in lucruri frumoase, in lucruri care sa genereze pentru oamenii mai putin norocosi, un pas in plus, un zambet, un suflu pozitiv”, a declarat Catalin Chereches.
Expeditia va incepe in 27 februarie si va dura circa 9 zile. Kilimanjaro este cel mai inalt munte de pe continentul african, rasare ca o insula de piatra si zapada, cu o altitudine maxima de 5.895 de metri, deasupra locurilor aride ce il inconjoara.
Kilimanjaro este unul dintre cei mai accesibili munti cu inaltimi de peste 4000 de metri si reprezinta o atractie pentru iubitorii de trekking din intreaga lume.
Sursa: Tania Purcaru