Dupa „Let’s do it Romania”, proiect care a evidentiat spiritul civic pe care il au maramuresenii, organizatiile nationale cauta in acest moment parteneriate locale si judetene in Maramures pentru a derula un amplu proiect de impadurire care se va desfasura pe parcursul mai multor ani. In acest moment, se cauta un coordonator judetean care sa uneasca o echipa si sa se ocupe de treburile organizatorice in Maramures. Numai in primul an, prin intermediul acestui proiect se doreste impadurirea a 300 de hectare de teren la nivel national.
Miscarea se va derula la nivel national, pe o perioada de 5-7 ani si vizieaza trei obiective: plantarea a 300 de ha in primul an si intretinerea acestora, realizarea unei harti virtuale a zonelor despadurite si realizarea unei campanii de constientizare a publicului privind importanta padurilor. Pentru desfasurarea actiunilor in fiecare judet, echipa initiatoare cauta sprijin din partea ONG-urilor, persoanelor cu initiativa si autoritatilor locale.
“Dorim sa nu mai muncim degeaba, sa plantam copaci pentru ca altii sa ii taie si sa realizeze profituri pe spatele si sanatatea cetatenilor. Doresc la nivel de Maramures cel putin o lege ca in Suedia, astfel ca pentru a defrisa un hectar de padure, cu cel putin 6 luni inainte, beneficiarul trebuie sa planteze trei hectare de padure”, a declarat Adrian Dan Pop.
„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa autohtona care urmareaste cresterea zonelor impadurite din tara. Zilele nationale de plantare vor fi 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie. Pana in prezent am realizat plantari pilot in judetele Arges, Ialomita, Mehedinti si Timis, in care au fost implicati peste 1200 voluntari.
Cei interesati sa aplice pentru postul de coordonator judetean al campaniei pot accesa pagina BestJobs.ro, unde este disponibila fisa postului pentru “Coordonator judetean de Fapte Bune”, sau pot sa trimita un CV la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.
Sursa: Andrei Gherghel